Medlemmarna i dansbandet Sannex är Andreas Andersson, Andreas Olsson, Micke Norsten och Patrich Rundström, men endast Andreas Olsson kommer till Allsång på Skansen. FOTO: PRESSBILD

Dansbandsmedley att vänta i Allsångens femte program

Från ett regnigt Solliden presenterades årets Allsångsartister under en presskonferens ledd av Sanna Nielsen.
Under sommarens åtta program kommer publiken få möta en tung och stabil artistskara, och bland dem finns Grammisvinnarna Sannex.

Trots det regniga ruggiga vädret, som kanske är kännetecknet för svensk sommar, verkade inte Sanna Nielsen sakna sommarkänslan inför programpremiären den 27 juni. Hon och publiken fick stämma upp i sång och värma upp allsångsstruparna med En kväll i juni.
– Det är mycket känslor som bubblar upp. Det är en stor ära att få leda ännu en säsong, och det betyder väldigt mycket för mig. Det fina med Allsång är, inte bara att det är en härlig tradition, utan gemenskapen när vi sjunger tillsammans, sa Sanna Nielsen från Sollidsscenen.

Dansbandet Sannex kommer vara med den 25 juli, i Allsång på Skansens femte program. Det är första gången som Sannex är med på Allsång på Skansen, fast hela bandet kommer inte vara på plats utan det är Andreas Olsson som kommer representera dem.
Tidigare i år vann bandet en grammis för bästa dansband och 2016 vann de priser på Guldklavengalan, både Årets band och Andreas Olsson, Sannex sångare och frontfigur, vann pris som Årets sångare.
– Allsång på Skansen är verkligen ett av de största målen yrkesmässigt, berättar Andreas Olsson i telefon när tidningen ringer upp honom.
– Det har varit en dröm att få vara med så det är otroligt roligt, säger han.
Grammisvinsten för Årets dansband har satt branschen på kartan igen, menar Andreas Olsson, och det kan sätta en ny generation av dansband i ljuset.
– Vi är ett slags hybriddansband. Sannex blandar rock och pop med den klassiska dansbandsmusiken, förklarar Andreas Olsson. Och Allsång på Skansen är ett av de största forumen för att nå ut till en bred publik. Att nå ut med vår musik till så många människor som möjligt har varit ett mål från bandets sida.

Tillsammans med frontfigurerna i banden Wisex, Martinez och Casanovas kommer Andreas Olsson framföra ett dansbandsmedley.
Nyligen blev även Sannex singel Jag é stark nominerad som Årets låt i Guldklavengalan. Låten är skriven tillsammans med Mattias Olofsson från Bjärnum.

Det kommer även bli en mindre skolåterträff för Andreas Olsson under Allsången den 25 juli. Han och Sanna Nielsen gick båda samma musikgymnasium i Malmö.
– Så det ska ju bli kul att ses igen, vi har mycket att prata om, säger Andreas Olsson.
Det var många artistnamn som gick att känna igen från Melodifestivalen, däribland Robin Bengtsson, Wiktoria, Panetoz och Danny Saucedo. Melodifestivalen hoppas Andreas Olsson att Sannex är med i nästa år.
– Det är ett mål och vi kommer satsa hundra procent på att vara med i Melodifestivalen 2018, säger Andreas Olsson. Och att få vara med i Allsång på Skansen igen så klart, avslutar han.

×