Sommar i P1.s programchef Bibi Rödöö. Foto: Mattias Ahlm

Sommar redan till frukost

På onsdag presenteras sommarvärdarna för populära P1-programmet Sommar. För första gången kommer det nu att gå att lyssna på Sommar redan till frukostkaffet.

Sommar i P1 är ett av Sveriges Radios äldsta och mest populära program. Sedan 1959 har det sänts varje sommar med start 13.00. På måndagen avslöjade Sveriges Radio att det från och med i sommar kommer att bli möjligt att lyssna på dagens sommarvärd redan från klockan 7.00. Då kommer poddversionen nämligen att släppas.
– Sommar är en av få kvarvarande lägereldar i vårt land och väldigt många tycker om att lyssna på direktsändningen klockan 13. Vi gläder oss åt att en stor och växande skara lyssnar på Sommar som podd. I år kan man välja att lyssna på dagens Sommarpratare redan till frukost, säger Sommar i P1:s programchef Bibi Rödöö i ett pressmeddelande.

Sedan 2005 har det varit möjligt att höra Sommar även i efterhand och varje år ligger det i topp bland mest lyssnade poddar. I en undersökning gjord av Novus och beställd av Sveriges Radio angav nära 2,5 miljoner personer att de någon gång lyssnat på Sommar som podd.
På onsdag 14 juni avslöjas vilka som blir årets sommarvärdar. Det sker via en direktsänd presskonferens i P1 13.00-14.00. Sommar har sedan premiär på midsommardagen, 24 juni, och sänds varje dag till och med 20 augusti.

×