Vojnovic tar över i Malbas

BASKET

De senaste tre säsongerna har han variassisterande coach till Henrik Svensson. Nu tar Rade Vojnovic äver huvudansvaret i Malbas herrlag i Superettan,
Rade Vojnovic kom till Sverige och Ratos (Trelleborg) som spelare i början av 90-talet och har dessutom spelat i Skellefteå och Srbija, samt i forna Jugoslavien och i Ungern som professionell basketspelare. Efter sin spelarkarriär har Rade ansvarat för både klubblag och landslag, så meriter saknar han knappast.
– När vi nu startar om i Superettan vi vill vara det bästa alternativet för baskettalanger i Skåne. Vi har inte mycket pengar att erbjuda men vi vill kunna erbjuda andra saker som är viktiga för spelarna, utveckling av fysik och basket på högsta nivå. Med Rade har vi fått en meriterad och mycket kunnig coach som kommer att utveckla våra spelare till sin fulla potential, säger malbas sportchef Janne Hasselström.
– Första året blir tufft, med en ung trupp och liten budget, men vi har många talanger i närområdet och det kommer att bli en bra säsong för dessa talanger att få speltid och chans att utvecklas. Förhoppningsvis kan vi krydda med en eller ett par lite äldre spelare, förklarar Rade Vojnovic. (SkD)

×