Svajig början för Svalövs flaggpolicy

Svalöv Den 1 maj införde Svalövs kommun en ny flaggpolicy där nya högtidsdagar ska uppmärksammas. Den första dagen var i onsdags den 17 maj, då regnbågsflaggan skulle vaja från stängerna.
Men där var tomt.

I slutet av april klubbade kommunfullmäktige en ny flaggpolicy.
Förutom de allmänna flaggdagarna, som bland andra svenska flaggans dag den 6 juni och juldagen den 25 december, tog man beslut om flaggning på några andra dagar – bland andra hbtq-dagen som infaller den 17 maj.

Men i onsdags hängde ingen regnbågsflagga varken i kommunens officiella flaggstång på Sture Holmqvists plats eller från stängerna framför kommunhuset.
Oppositionsrådet Teddy Nilsson (SD) ser detta som resultatet av ett ogenomtänkt och politiskt korrekt beslut.
”Det viktigaste var att ha en inkluderande policy, inte att utföra den reglerade flaggningen”, skriver han i ett mejl till Skånskan.
Förklaringen till den uteblivna regnbågsflaggan är dock enklare än så visar det sig när Skånskan kontaktar kommunen.
– Beslutet togs ju i slutet av april och sedan tog det några dagar för mig att få det på mitt bord. I början av maj beställde jag alla de flaggor som vi inte hade men de har helt enkelt inte kommit än, säger Birgitta Friberg, som är ansvarig på kommunen.

Teddy Nilsson är skeptisk till informationen.
– Det visar bara att man inte planerat detta bättre än så. Det var ju så bråttom att driva igenom beslutet men nu verkar lusten ha gått ur ambitionerna, säger han.

Kommunalrådet Torbjörn Ekelund (L) tar dock kommunpersonalen i försvar:
– Tjänstemännen har inväntat beslutet för de är försiktiga med våra skattepengar, helt enkelt, säger han och tillägger att han ser fram emot regnbågsflaggan nästa år.
– Jag tycker att det inte gör så mycket att flaggpolicyn började knackigt – för då kan det bara bli bättre.

Dagens fråga

Cyklar du till jobbet?

  • Nej (71%, 456 Röster)
  • Ja (29%, 185 Röster)

Antal röster: 641

Loading ... Loading ...

Tv

×