Barnen fick även testa på att göra lite afrikansk dans i solen.
Ett av barnen fick feeling och körde danssolo, trots att meningen var att han skulle spela trumma. Han trampade på för kung och fosterland. Foto: Hanna Dockson
Trots att spela trumma var nytt för förskolebarnen så fick förvånansvärt många till rytmen.
På en av stationerna fick barnen skapa djur och växter i lera.
Fantasi eller riktiga djur. Barnen fick bestämma.
Under koncentration ritade barnen teckningar som sedan sattes upp runt om i Folkets Park.

Språkveckan avslutades i festlig anda

MALMÖ Förskolornas språkvecka avslutades i dag med festligheter i Folkets Park. Detta gjordes med rytmer, dans och kreativa skapelser av Malmös förskolebarn.

På Malmös förskolor talas det sammanlagt runt 140 olika språk och det är därför som kommunen vill uppmärksamma vikten av språk i förskolorna. Eftersom det handlar om relativt små barn som ska ta till sig språk så har förskolorna tänkt till lite extra för att göra språkinlärningen rolig. Skånskan har tidigare i veckan berättat om pizzabak och sagostunder.
Språkveckan startade i mindre skala i Holmaområdet 2014, men har utvidgats till att bli ett arrangemang för alla kommunala förskolor i Malmö. Arrangemanget genomförs av förskoleförvaltningen i samarbete med kulturförvaltningen, fokuserar dels på de talade språken, men också på estetiska uttryckssätt som dans, musik, drama och konst.

Det var i sommarvärme som Malmös förskolebarn samlades i Folkets park för att avsluta årets språkvecka. Det fanns fyra olika stationer som barnen skulle göra. Ett framträdande på scenen med sånger, teckningar av riktiga- eller fantasidjur, lerfigurer av djur och sist skapa musik med hjälp av en trumma och rytmer.
– Barnen har verkligen tyckt om den här veckan och har fått testa på att prata lite ryska. Det märks att de har väldigt lätt för att lära sig och att ta till sig språk. Nu trummar de för fullt, trots att ingen av dem har spelat trumma förut, säger Karin Bolting, barnsköterska på Älggårdens förskola.

Dagens fråga

Var det rätt att Peter Madsen dömdes till livstid för mordet på Kim Wall?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×