Jörgen Wulff målar Tuppens konturer medan Barbara Tettenborn och Ann-Marie Nilsson väntar med sprejburkarna beredda. Foto: Lennart Larsson
Det är viktigt att skaka sprejburkarna. Tar man några danssteg samtidigt går det lättare.
Tuppens näbb blir naturligtvis gul ...
... och kammen röd.

Mogna målare med burk

MALMÖ Barbara Tettenborn målar normalt med vattenfärg.
På fredagen målade hon på ett helt nytt sätt – med sprejburkar!

Tillsammans med två kamrater från mötesplatsen Tuppen höjde hon medelåldern ett snäpp vid den lagliga graffitiväggen runt parkeringshuset Anna. Givetvis målade trion en stiliserad tupp, symbolen för deras kära träffpunkt.
Men det var inte helt enkelt att byta från papper till stor vägg och skifta från pensel till sprejburk.
– Det är svårt att se hur det ska vara i början. Det är bra om man har en skiss att hålla upp framför, säger Barbara Tettenborn.

Så det hade den konstnärliga trion. Jörgen Wulff målade en vit bakgrund och drog sedan upp tuppens konturer med svart färg. Därefter var det dags att måla den gula näbben och den röda näbben.
Graffitimålning är kanske inte det första man tänker på i samband med en mötesplats för seniorer.
– Det var något vi inte testat innan. Och många på Tuppen är intresserade av att skapa och måla. Så vi anordnade en workshop med Joakim Starkenberg. Sedan var det deltagare som var sugna på en fortsättning så då föreslog jag att vi skulle gå till någon av de lagliga graffitiväggarna, berättar Emilie Küng, aktivitetsledare på Tuppen.
Strax innan SkD åker tillbaka till redaktionen har målartrion nått fram till tuppens mångfärgade stjärtfjädrar. Det ska vara en gul, en röd, en grön och två lila.
– Det kommer en röd här, säger Jörgen Wulff, och visar på bilden med förlagan.
Det enas alla om och börjar spreja.

Dagens fråga

Sparar du på vattnet hemma i sommar?

Loading ... Loading ...

Tv

×