MFF laddar för toppmatch

FOTBOLL På söndag får MFF något att bita i. Serietvåan IFK Norrköping kommer till Malmö med sex raka matcher utan förlust.

– De har hittat tillbaka sitt rörliga spel. Jag tror på en härlig match, säger tränaren Magnus Pehrsson.
MFF har några gånger i vår mött ultradefensiva lag, och då haft svårt att skapa vettiga målchanser. Men offensivt satsande IFK Norrköping är något helt annat än Kalmar FF, Örebro SK och Hammarby.
– Norrköping har blivit allt bättre under säsongen, och gör många saker bra. Det gäller framförallt att se upp med deras inläggsspel, de skapar ofta många chanser i sina matcher, säger ”MP” om Pekings framfart på sistone.

Under fredagens träning på en gräsplan utanför Swedbank Stadion saknades många spelare, men det fanns ingen anledning till någon oro.
– Alla som startade mot Hammarby fick välja mellan att träna ute eller inne. Bara tre ville vara med utomhus, förklarar Magnus Pehrsson.
Även andrekeepern Fredrik Andersson lyste med sin frånvaro i går. I stället fick målvaktstränaren Jonnie Fedel visa att de gamla takterna sitter i. Han svettades dock kopiöst i sin helsvarta dress i tryckande sommarhettan.
– Fredrik har fått ledigt av privata skäl. Men han finns med igen på lördagens träning, säger MFF-tränaren.

Då räknar han även med att både Erdal Rakip och Felipe Carvahlo finns tillgängliga. Båda utgick i torsdagens 1-1-match mot Hammarby på Tele 2 arena. Men skadorna var av lindrigare art, visade det sig.
Carvahlo spelade i 70 minuter som mittback. Det var uruguyanens första a-lagsspel på ett bra tag i den ljusblåa MFF-tröjan.
– Jag tycker att han var godkänd, det är inte lätt att ha rätt timing när man har haft så begränsat med starttid, tycker Magnus Pehrsson.
Med Behrang Safari och Franz Brorsson fortfarande avstängda, så kan Carvahlo på nytt få chansen i startelvan.

Men unge Dennis Hadzikadunic, 18 år, visade under sitt inhopp att han också är ett tänkbart alternativ på mittbacksplatsen bredvid Lasse Nielsen.
– Dennis har alla egenskaper som behövs för en mittback, han är allround och har en bra attityd. Han vet om sina styrkor och brister, och utnyttjar det på ett bra sätt, betygsätter ”MP” backtalangen.
– Han är längre fram än Franz Brorsson var i samma ålder. Dennis har varit bra i alla sina U21-matcher i år, men det är svårt att översätta de insatserna till allsvenskan.

Mest nöjd senast var MFF-tränaren med Andreas Vindheim i hans första startmatch för året i allsvenskan.
Norrmannen sprang dagen till ära (det var den syttonde maj) som en duracellkanin längs med högerkanten Inte alls olikt yrvädret Anton Tinnerholm, som normalt sett håller till där.
– Andreas sprang kopiöst och rätt, vilket brukar vara en bra kombination. Han behöver bara tajma sistapassen bättre, påpekar MFF-tränaren.
På fredagskvällen hade det sålts dygt 19 500 biljetter till matchen mot IFK Norrköping.

×