Anja Mittag petas mot Linköping

MALMÖ En tuff bortamatch väntar FC Rosengård på lördagen borta mot Linköping. Då petas nyförvärvet Anja Mittag som får börja på bänken.

– Hon är inte riktigt där hon ska vara när det gäller självförtroendet. Gör hon ett fel eller två i matcherna så fungerar det inte alls sedan. Så vi har tagit beslutet att det just nu är bättre att hon inte spelar från start utan får komma in senare i matchen, berättar FCR-tränaren Jack Jensen för Skånskan.
Mittag som värvades som en ersättare för Marta har inte levererat efter förväntan hittills och Jensen påpekar att han har förtroende för henne men vill bygga upp hennes självförtroende igen.

Mot Linköping startar i stället Ella Masar på topp bredvid Lotta Schelin och Sanna Troelsgaard går in i startelvan på mittfältet.
Ett annat byte jämfört med senast är att Lina Nilsson går in i laget och att Ebba Wieder börjar på bänken.
I mål fortsätter Erin McLeod som tycks ha konkurrerat ut Zecira Musovic för närvarande:
– Erin har gjort det bra sedan hon kom tillbaka så det är naturligt att hon får fortsätta, säger Jack Jensen.

Trots den senaste motgången mot Hammarby säger Jensen att stämningen är bra i truppen:
– Vi har bearbetat det och haft en bra träningsvecka. Den gången var nog det största problemet att vi spelade mot ett defensivt lag och behövde spela snabbt, men efter att vi ändrat vårt spel tar det lite tid för spelarna att bli trygga i sina roller och tänker lite mer på vad de ska göra. Mot Hammarby gick det inte snabbt nog.
– Men det här blir en helt annan typ av match så jag är inte så orolig för den saken. Det är visserligen en tuff match, men det gillar vi, konstaterar Jack Jensen.

FCR:s starelva: Erin McLeod – Lina Nilsson, Emma Berglund, Amanda Illestedt, Ali Riley –Anita Asante, Hanna Folkesson, Lieke Martens, Sanne Troelsgaard Nielsen –Lotta Schelin, Ella Masar.

Avbytare: Anja Mittag, Zecira Musovic, Edina Filekovic, Sophie Sundqvist, Sofie Junge Pedersen, Iva Landeka, Ebba Wieder.

×