Foto: TT

78-årig kvinna snattade två blusar – tvingas böta 110 000 kronor

Löddeköpinge Två blusar värda sammanlagt 798 kronor kostar en 78-årig Löddekvinna 110 000 kronor.
Och då får hon inte ens behålla dem.

Kvinnan hade snattat plaggen i en butik på Center Syd. Nu döms hon till 110 dagsböter om vardera 1 000 kronor.
Det kostsamma snatteriet skedde i februari i år. Kvinnan var inne på MQ i Löddeköpinge för att titta på kläder. När hon lämnade butiken gjorde hon det med två blusar som hon inte betalat för.
Blusarna släppte hon dock precis utanför butiken. Där hittade ett äldre par dem och återlämnade plaggen till butikspersonal. De pekade också den nu dömda 78-åringe, som släppt eller tappat dem där.

Den butiksanställde konfronterade kvinnan, som nekade till att ha stulit blusarna. När den anställde kontrollerade övervakningskamerorna såg hon hur 78-åringen passerade larmbågarna med tröjorna och sedan släppte dem. Hon kontaktade vakten, som gick för att hämta tillbaka kvinnan.
Hennes förklaring var att kläderna kanske fastnat på henne när hon gick ut ur butiken.

Dagarna innan hade 78-åringen köpt blusar av samma märke och i samma storlek. Expediten hade själv hjälpt henne att välja kläder.
Under rättegången kom 78-åringen med en förklaring till hur hon fått med sig tröjorna ut ur butiken, något hon inte berättade om i polisförhöret direkt efter snatteriet. Hon hävdade att hon börjat må illa och kände ett behov av att komma ifrån platsen. Därför lämnade hon butiken.

När hon märkte att något hängde på hennes arm släppte hon det på marken och gick vidare. Hon kunde inte minnas att hon stulit något.
Tingsrätten anser att 78-åringen är skyldig till snatteri. Den springande punkten är att kvinnan i det första polisförhöret inte redogjort för att hon känt sig yr och därför lämnade butiken.

”Hennes berättelse om hur hon börjat må illa och tagit tag i en krok och genom det fått med sig klädesplaggen framstår därför som en efterhandskonstruktion”, skriver rätten i sin dom. Detta, anser tingsrätten, stärks av att 78-åringen kom tillbaka till butiken, trots att hon hävdade att yrseln gjorde att hon hade bråttom därifrån.
En nämndeman var skiljaktig och ansåg att 78-åringens berättelse var trovärdig.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×