Renovering av Bian - en av punkterna i Eslövs nya kulturpolitiska program.Arkivbild

Program för kultursatsningar togs

ESLÖV En konsthall i Eslöv, nya lokaler till Kulturskolan, en renoverad Bian, mer pengar till konstinköp vid kommunala nybyggen.

Det är några punkter i Eslövs kulturpolitiska program, som antogs av politikerna i kultur- och fritidsnämnden vid senaste sammanträdet efter en remissrunda som resulterat i ett antal ändringar.
– Vi är väldigt nöjda. Programmet går nu vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Vi hoppas de tycker det är lika bra som vi tycker. Vi tycker det här är kittet som håller samman alla Eslövs förvaltningar, säger nämndens ordförande Christine Melinder (M).
Tankarna om att starta en konsthall i Eslöv, som Skånskan berättat om tidigare, finns kvar i det reviderade förslaget.

Annat man vill satsa på är utökat samarbete med andra förvaltningar, utveckla Sommar i Eslöv, ha som mål att inköp av konst ska utgöra en procent av totala kostnaden när kommunen bygger nytt och försöka få Bian renoverad.


Ett annat mål är att få loss pengar till en pedagogtjänst för kulturarbete, utveckla meröppna bibliotek i Marieholm och de andra byarna, se till att Kulturskolan får bra nya lokaler och att alla elever ska ha tillgång till bemannade skolbibliotek.

Tanken är att programmet ska gälla från 2018.
Sverigedemokraterna i kulturnämnden reserverade sig mot beslutet att anta kulturprogrammet.

Dagens fråga

Twin Peaks är tillbaka. Har du saknat kultserien?

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×