Skånska Dagbladet den 8 maj.

Kommunen drar igång en utredning om 90-åringen

ESLÖV Reaktionerna bland allmänheten har varit starka och omfattande efter Skånskans rapportering om 90-åringen som tog sitt liv efter att ha nekats plats på kommunens särskilda boende.
Nu väljer vård- och omsorgsförvaltningen inom Eslövs kommun att starta en utredning för att klargöra om man brustit i hanteringen av 90-åringens ärende.

Läsarkommentarerna och reaktionerna har varit många efter Skånskans artikel om den förtvivlade 90-åringen från Eslöv som tog sitt liv efter att han inte fick en plats på kommunens särskilda boende.

”Finns inte ord för hur illa det är!”, skriver en läsare. En annan som hört av sig till Skånskan skriver:
”En skam för hela svenska folket att behöva läsa om detta, och detta är Sverige av i dag”.

Den 90-årige mannens dotter, som anmälde hur hennes pappa behandlats av Eslövs kommun, har också noterat att artikeln väckt många reaktioner runt om i Sverige.
– Debatten behövs. Att det har varit så många som har reagerat visar ju på att det finns en brist när det gäller detta i samhället. Med att de gamla inte får plats på boenden och att man ska ha ansökt länge eller vara nästan döende eller dement för att få en plats, säger dottern.

Efter artikelns publicering har även vård- och omsorgsförvaltningen i Eslövs kommun reagerat. Nu meddelar Vård och Omsorg att man kommer att starta en intern utredning angående ärendet för att klargöra om man brustit i sin hantering.
Kommunens besked välkomnas av dottern, som ursprungligen IVO-anmälde kommunens socialtjänst efter pappans självmord.

Den anmälan ledde inte till något. Därför tycker hon att det är bra att Eslövs kommun nu tänker granska sig själva kring hur hennes pappas ärende hanterades.
– Det är bra att de ska granska detta. Det hade jag ju önskat från början. Jag tycker att det behövs en granskning.

Läs mer:

Dagens fråga

Sparar du på vattnet hemma i sommar?

Loading ... Loading ...

Tv

×