Jens Lapidus, Martin Johnson, Karin Franz Körlof och Marouf Hussain. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Ny fiktiv krimpodd i P3

På tisdag, 9 maj, är det premiär för krimpodden Darknet i P3 och deckarförfattaren Jens Lapidus debuterar som manusförfattare för radion.

Darknet är en ny fiktiv krimpodd för P3 Serier som får premiär tisdag 9 maj. Podden är i åtta delar och manus är skrivet av deckarförfattaren Jans Lapidus tillsammans med Martin Johnsson från podden Spår och med musik av av Jonathan Johansson. Darknet handlar om den skrivande journalisten Tove som via tips från darknet, internets skuggsida, försöker ta reda på sanningen bakom ett uppmärksammat mordfall. Ju närmre sanningen hon kommer, desto djupare dras hon in i fallet och desto mer förändras hennes eget liv.

Rollen som Tove spelas av Guldbaggenominerade Karin Franz Körlof som här gör sin första radioroll. Även Henrik Schyffert och Marouf Hussain, som kom trea i Poetry slam SM 2016, medverkar.
– Enkelt uttryckt kan man säga att Darknet är fullständigt nyskapande för Sverige och involverar massor av vederhäftiga detaljer, Jag har lärt mig mycket av att sätta mig in i lyssnarformatet och det har varit kul att jobba med Martin i och med hans bakgrund inom radion, säger Jens Lapidus i ett pressmeddelande.
– Jag jobbar som grävande journalist med podden Spår och då går vissa situationer inte att berätta av hänsyn till de inblandade personerna, det är sådant stoff som Jens och jag använt i Darknet, vi har skapat fiktion och använt oss av detaljer från verkliga mordfall, säger Martin Johnson.

Darknet har premiär i dag tisdag 9 maj 07.00 och släpps i åtta avsnitt på tisdagar i Sveruiges Radio Play och där poddar finns.

×