Helena Ondrus har redan börjat samla på kreativa idéer i innovationsmiljön. FOTO: KRISTINA DAVIDSON
Aiden Kvarnström och Svalan Sörblom tecknar på väggen.
Jakob Riddarhaage blir fotograferad av Sara Movafagh.
Charlotte Ahlgren Moritz och Kerstin Tham pratar framtidsvisioner medan Karolina Rosenqvist lyssnar.

Kreativt när högskolan fick ny innovationsmiljö

MALMÖ Det bjöds på vita rockar, vindrufs i håret och tal till framtiden på torsdagen när Malmö högskola invigde sin nya innovationsmiljö med namnet Storm.

– Vi har skapat en mötesplats där studenter, forskare, näringslivet och offentliga institutioner kan utveckla idéer och kreativa lösningar som tar sig an dagens och framtidens samhällsutmaningar, säger vice rektor Charlotte Ahlgren Moritz.

Hon och rektor Kerstin Tham höll tal till framtiden och nämnde den sjungande tandborsten som en av tänkbara framtida innovationer i samarbete mellan Malmö stad och Odontologiska fakulteten.
– Det blåser nya vindar på Malmö högskola som snart blir universitet. Då kan det behövs en krock, ett udda möte och en öppen miljö där vi tillåter den kreativa processen att verka, menar Kerstin Tham.
Helena Ondrus, adjunkt i produktionsdesign, är en av dem som kommer att jobba med den nya innovationsmiljön på deltid.
– Tanken är att vi ska skapa goda förutsättningar för givande möten, kreativt idékläckande och gränsöverskridande samarbeten, förklarar Helena Ondrus.
Hon berättar att på centrat ska man kunna få hjälp med att planera det praktiska med workshops, gruppdynamik och hur man utvecklar ett entreprenörskap, som några exempel.

– Vi kan hjälpa till med att föra ut de idéer och innovationer som växer fram till en större allmänhet utanför högskolan, berättar Helena Ondrus.
Under dagen fick besökarna titta på ljudstationer, bli fotograferade med vindrufs i håret, lyssna på innovationspoesi, delta i workshops, forskarsamtal och andra aktiviteter.
– Det här känns som ett intressant koncept där vi kan träffa och samarbeta med studenter och forskare på andra institutioner. Det ger nya perspektiv, menar Svalan Sörblom, som studerar serietekcning. Ihop med studiekamraten Aiden Kvarnström har hon ansvarat för klotterplanket, där besökarna fick skriva och rita sina intryck efter varje rundvandring.
Mer information på hemsidan: storm.mah.se/

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×