Redhawks förstärker på backsidan

ISHOCKEY Det har snackats om det ett bra tag. Nu är allt klart. Backen Niklas Arell har skrivit på ett treårskontrakt med Malmö Redhawks.

Den 26-årige stockholmaren återvänder till klubben som han har spelat för i två tidigare sejourer.
Arell gjorde två juniorår i Redhawks och fick då även chansen att spela 26 allsvenska matcher .

Säsongen 2014-15 var han tillfälligt tillbaka i Malmö på lån och spelade tio matcher, när Redhawks sedermera avancerade till SHL.
Den gångna säsongen har Niklas Arell varit en av Karlskronas bästa backar.
Det visar inte minst hans plus 18 i den prestigefylldastatistiken plus-minus-statistiken på isen. Han är en så kallad tvåvägsspelare, viktig både för defensiven och offensiven.
– Det är en riktigt bra back som har gjort en jättesäsong för Karlskrona, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.
– Vi har varit intresserad av honom en längre tid och det är kul att han kommer tillbaka till oss. I Niklas får vi en skicklig tvåvägsback som kan spela i alla situationer.
Som senior har Niklas Arell skaffat sig stor rutin från spel i SHL med Färjestad och Karlskrona.

Det har hittills blivit 187 grundseriematcher och 22 matcher i SM-slutspelet, där han har ett silver.
– Det ska bli jätteroligt att flytta till Malmö igen. När jag var på lån i klubben blev jag imponerad av de framsteg som gjorts sedan min juniortid där.
– Årets säsong visar att man jobbar på rätt sätt och att man snabbt etablerat sig i SHL. Redhawks går en spännande framtid till mötes, säger Arell.

×