Tomas Westerlunds Team Eslöv ser alltmer ut som ett allsvenskt lag nästa säsong.Arkivbild

Ödesmatch för Eslöv på söndag

HNANDBOLL Söndagens kvalmatch mot Skånela är förstås en ödesmatch för Team Eslöv. Nu ska det avgöras om det blir fortsatt elitseriespel eller inte.

– Men det var ju likadant senast. Om vi förlorat då så hade vi varit utslagna. Så förutsättningarna är desamma och i måndags klarade vi ju av det bra, konstaterade Team EIK-tränaren Tomas Westerlund efter fredagsträningen.
Stämningen är god i truppen enligt Westerlund:
– Det känns bra. Det var bra fart på träningen och alla spelare är tillgängliga. Inga småskavanker kan stå ivägen för en sån här viktig match.

I returen hemma i Eslövshallen i måndags var det en helt annan energinivå i laget än när man förlorade den första matchen, på bortagolv:
– Det viktiga på söndag är att vi har fullt fokus och är lika mycket på plats som senast, visar samma attityd och krigar som ett lag. Och allt pekar på att det kommer att bli precis så.
En nyckelspelare är, precis som i måndags, Julia Bardis:
– Hon var fantastisk senast och jag hoppas att hon upprepar den insatsen. Sedan är det ju viktigt att försvaret får lika bra träff, det hjälper Moa i målet.

Skulle Team Eslöv åka ur finns det stor risk för spelarflykt och det är inte ens säkert att Westerlund, som har ett utgående kontrakt, fortsätter.
– Men som det känns i dag är jag sugen på att fortsätta och jag hoppas att vi löser det med SHL-kontraktet.
– Målsättningen är självklart att vi ska reda ut det. Vi ska bara ut och vinna den här matchen. Hoppas att vi får minst lika mycket publik som i måndags, det hade varit till stor hjälp för oss!

×