Mopedklubben Krökarna arrangerar sin tionde mopedrunda i och utanför Sjöbo nu på söndag. Arkivbild

Krökarna ordnar mopedrunda för tionde året i rad

Sjöbo Damma av din gamla veteranmoppe. På söndag arrangerar nämligen veteranmopedklubben Krökarna i Sjöbo sin mopedrunda för tionde året i rad.

Rundan, som är cirka 35 kilometer lång, skriftar för varje år men på söndag kommer den att gå i centrala, norra och östra Sjöbo.
– Först blir det en liten runda inne i själva Sjöbo, för att fortsätta med en kontroll vid marknadsplatsen, där Lions har Lionsdagarna. Strax utanför ingången till parken kommer det att finnas en liten körövning. Därifrån går turen mot Tolångatrakten och tillbaka till Sjöbo, säger Jörgen Nilsson, ordförande i mopedklubben Krökarna.

Start- och målplats är hos Ekmålla Bygg på Tennisgatan mellan Tomtemuseet och Tennistältet. Anmälan startar klockan 10 och mopeder och mopedister finns till beskådande till klockan 11 då de första startande ger sig i väg.
Hur många som startar på söndag är oklart.
– Det brukar vara ett 60-tal deltagare, men evenemanget är väldigt väderberoende.

Regnar det inte kommer folket, säger Jörgen Nilsson, men regn och snö, som det var i påskas, då blir det inte många som kör.
Något speciellt firande på tioårsjubileet blir det inte.
– Det blir som vanligt saft och bulle, men vi delar som vi brukar ut ett tygmärke till alla som deltar, säger Jörgen Nilsson.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×