Bilist med barn skrämde ryttare

Dösjebro Med sin lilla dotter bredvid sig började den 36-årige mannen att jaga en ryttare så att hon tvingades rida in i en skog i full galopp.
Nu döms föraren för ofredande.

Händelsen utspelade sig på en grusväg utanför Dösjebro i höstas. Den 22-åriga ryttaren red på vägen, medan hennes kompis cyklade bredvid.
Plötsligt hörde de ett högt motorljud. Bakom dem kom en bil körande i hög hastighet.
Ryttaren höjde då handen för att förmå föraren att sänka hastigheten. Då tvärbromsade han så att gruset sprätte. Sedan tog han sikte på ryttarens kompis, innan han vände bilen mot 22-åringen och hennes häst.
För att undkomma den ilskne bilisten satte hon av i galopp mot ett skogsparti i närheten. Om hon inte hade gjort det hade, hävdar hon i förhör, hon och hästen blivit påkörda. Föraren var så arg att han kört upp på en 80 centimeter hög vall för att kunna köra mot dem.

Ryttaren gick sedan tillbaka för att fråga vad mannen sysslade med. Hon såg då att han hade sin lilla dotter i bilen.
36-åringen hävdar att han bara ville prata med ryttaren och cyklisten. Men tingsrätten tror på kvinnornas berättelse och dömer honom att betala 60 dagsböter á 70 kronor för ofredande av 22-åringen. Däremot frias han från att ha ofredat hennes kamrat.

Dagens fråga

Känner du dig säker utomhus på kvällen?

Loading ... Loading ...
×