Lions familjedag i Sjöbo på söndag gästas av bland andra clownen Jumping Joe. Arkivbild
Lions familjedagsgeneral Anders Nilsson.

13:e familjedagen hålls i Folkets park

Sjöbo Traktorparad, clowner, musik, ansiktsmålning, ponnyridning och mycket annat blir det på Lions 13:e familjedag i Folkets park i Sjöbo på söndag.
Nytt inslag är Tunaloppet som arrangeras för barn upp till 12 år.

– Tanken är att det ska gå att ha kul en hel dag med familjen utan att det kostar en förmögenhet, säger Lions familjedagsgeneral Anders Nilsson.
Dagen inleds som vanligt av Sjöbos ungdomsorkester, som ger konserter tillsammans med den gästande orkestern från Södertälje. Invigningstalar gör Lennart Haglund, ordförande i Färs och Frosta sparbanksstiftelse.

Därefter följs dagen av en rad olika aktiviteter för stora som små. Speldosan bjuder på dockteater, dansuppvisning blir det av Vollsjö danssportsklubb och gymnastik av GK Stjärnan. Clownen Jumping Joe kommer på besök och veterantraktorer kör parad.
På plats går det att åka barnkaruseller, rutschkana, hoppa i hopptorn, få ansiktsmålning och rida på ponnyhästar.

Även den populära programpunkten Småstjärnorna uppträder finns med.
– Under våren har det varit uttagning bland femteklassarna på kommunens skolor och nu är det dags för final. Publiken ska rösta fram en vinnare av de fem bidragen som får 5 000 kronor till klasskassan. Övriga hamnar på andraplats och får 2 000 kronor, säger Anders Nilsson.
Nytt för i år är att Tunaloppet för barn upp till 12 år, som arrangeras av Tuna Busland, sker i parken den här dagen. Loppet har tidigare gått i centrum på vårdagen.
– Loppet är cirka 300-400 meter långt och alla får en påse med roliga saker. Det lottas även ut priser till tre deltagande.
För de lite äldre ordnas en tipspromenad, där svaren går att hitta hos de olika utställarna.
Dagen avslutas med ankrace i ån.

Hur många besökare räknar ni med?
– Vi brukar locka i snitt 1 200 personer, varav 750 är barn. Hälften är fån kommunen, resterande kommer utifrån.

Inträdet är 60 kronor. I år går det även att betala med Swich. Barn upp till 15 år går in gratis.
– Allt i parken är gratis förutom fika, lotter och deltagandet i ankracet. Vinsten går tillbaka till kommunens invånare och prioritet är föreningar eller verksamheter för barn och ungdomar, säger Anders Nilsson.
Familjedagen pågår klockan 11-16.30.

Dagens fråga

Känner du dig säker utomhus på kvällen?

Loading ... Loading ...
×