Patenterna var inlagda på vuxenpsykiatri i Malmö.Arkivbild: Karsten Bringmark

Försökte strypa patient på sjukhus

Malmö En 18-årig man som var inskriven på öppna psykmottagningen på SUS i Malmö irriterade sig på den han delade rum med. Det slutade med att han försökte strypa honom med mannens hörlurssladd.

De två männen var inskrivna på vuxenpsykiatriavdelningen på sjukhuset i början av mars.
De hamnade i samma rum men redan andra dagen uppstod en irriterad stämning – åtminstone från 18-åringens sida.
Enligt läkarnoteringar irriterade han sig på att den andre lyssnade på en ”irriterande låt” i sina hörlurar och att denne ”gjorde något konstigt ljud med sin näsa”.

18-åringen ska då ha rest sig upp och hotat medpatienten genom att säga ”sluta med det annars kommer jag att döda dig, strypa dig”.
Den andre patienten hade då blivit rädd och bett personalen om att få byta rum. Efter detta var dock 18-åringen lugn så bytet av rum drog ut på tiden.
Två dagar senare låg medpatienten och slumrade på sin säng när han plötsligt väcktes av att 18-åringen stod lutad över honom. Snabbt lindade 18-åringen en sladd runt medpatientens hals och drog åt.

Det blev tumult men efter en stund, ”upp till en minut” påstår medpatienten, så kunde han slita loss sladden och sprang mot rumsdörren. Den var låst och nytt tumult uppstod.
Till slut lyckades mannen få upp dörren och kunde springa ut och larma personal. 18-åringen tog sig också ut och där stötte han ihop med en annan patient som han först hotade att döda och sedan överföll med knytnävsslag i ansiktet.
Till slut övermannades han av personal och polis kunde tillkallas.
Medpatienten fick röda strypmärken, blödningar och smärta på hals och uppgav att han fruktat för sitt liv.
Nu åtalas 18-åringen vid Malmö tingsrätt för mordförsök, två fall av olaga hot samt misshandel.

Dagens fråga

Cyklar du till jobbet?

Loading ... Loading ...

Tv

×