Sularpsfarmen har varit en populär affär för inköp av bland annat grönsaker och växter. Inte minst Sandbybor brukar stanna till på vägen hem. ARKIVBILD

Lund ratar Sularpsfarmen

lund På grund av Sularpsfarmens skatteskulder har Lunds kommun valt att avsluta sitt kontrakt med företaget gällande ensamkommande flyktingbarn.
De ungdomar det rör sig om har förts över till andra boenden.

– Det är viktigt att Lundabornas pengar går till rätt saker. Vi kan inte stödja verksamheter eller göra affärer med företag som inte gör rätt för sig. Det är viktigt för trovärdigheten, säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande.
Sularpsfarmen har vid upprepade tillfällen inte betalat sina skatteskulder och reglerat dessa först när de gått till Kronofogden, fortsätter Anders Almgren. Det var detta förhållande som ledde fram till kommunens beslut att säga upp kontraktet och avbryta samarbetet.
– När vi fick uppgifterna svart och vitt från Skattemyndigheten valde vi att ta detta steg. I kontraktet hade vi skrivit in att vi har den möjligheten ifall motparten inte uppfyller alla skyldigheter.

Som mest bodde det 15 barn på Sularpsfarmen. Formen var ett HVB-hem.
Kommunen har successivt fasat ut boendet och flyttat ungdomarna till andra enheter.
– Det har varit tufft att hitta nya platser. Men vi har gjort det som varit bäst för barnen. Av den anledningen har vi även valt att inte vara så mediala med denna förändring.
De ansvariga för Sularpsfarmen vill inte kommentera uppgifterna.

Dagens fråga

Finns det hopp för MFF?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×