Polishögskola till Malmö

MALMÖ Inrikesminister Anders Ygeman och finansminister Magdalena Andersson meddelade på tisdagen att regeringen förstärker den svenska poliskåren med ytterligare 10 000 poliser och att nya polisutbildningar ska startas i Malmö och i polisregion Väst.

Malmö stad, Malmöpolisen och Malmö Högskola har gemensamt uppvaktat regeringen om en ny polisutbildning.

Dagens polisutbildningar i Växjö. Stockholm och Umeå har visat sig ha svårt att locka Malmöbor. Antalet sökanden till polisutbildningen från Malmö behöver öka för att skapa god förankring i och kännedom om staden och regionen, anser kommunledningen.

Att Malmöborna bli bättre representerade i poliskåren kan inte minst spela roll för en fungerande dialog mellan invånare och rättssamhället.
– Äntligen! Beskedet är välkommet och efterlängtat. Tillsammans med en lång rad aviserade lagskärpningar ger det väsentligt bättre verktyg och förutsättningar för Malmöpolisen att både bekämpa brott och leverera den trygghet som Malmöborna har rätt till, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

– En polisutbildning på nära håll kommer att stärka Malmöbornas koppling till poliskåren, och kårens koppling till staden. Här finns redan, tack vare Malmö högskola, en tradition att locka studenter även från studieovana hem som blir en bra grund för en ny polisutbildning och en styrka för hela samhället, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd i Malmö.

Läs mer:

Nyhetsbrev

×