Höllvikens bibliotek inför meröppet

HÖLLVIKEN Biblioteket i Höllviken blir meröppet från och med slutet av april.

Meröppet innebär att det går bra att besöka biblioteket även när det är obemannat. Biblioteket kommer att vara tillgängligt klockan 10-22 sju dagar i veckan. Undantaget är enstaka storhelger.
För att få tillgång till lokalerna måste man ha fyllt 18 år och förbundit sig till att följa vissa ansvarskriterier. Meröppetbeökare tar sig in med hjälp av ett passersystem med lånekort och kod.
– Vi gjorde en enkätundersökning bland våra besökare 2012 och den visade tydligt att många har svårt att hinna hit. Många pendlar och önskar senare öppettider och även öppet på söndagarna. Nu möter vi det behovet, säger bibliotekarie Caisa Svärdén till vellinge.se.
– Det känns jätteroligt att vi nu kan erbjuda detta och jag tror och hoppas att många kommer att vilja använda sig av det. Jag ser framför mig att folk kommer hit för att plugga, för att träffas med sin bokcirkel eller för att hänga tillsammans med familjen. Eller bara att man kommer och gör det man behöver göra på biblioteket, fast när det passar bäst för en själv.
Höllvikens bibliotek är först i Vellinge kommun med att införa meröppet.

Dagens fråga

Klagar du på kaffet på jobbet?

  • Nej (70%, 408 Röster)
  • Ja (30%, 175 Röster)

Antal röster: 583

Loading ... Loading ...
×