Robi Alvarez har varit iblandad i båda ledningsmålen mot Vöxjö hittills. Foto: TT

Alvarez laddar för tredje kvartsfinalen

MALMÖ Han har gjort poäng i början av båda kvartsfinalerna. Nu laddar Robin Alvarez för tredje akten i SM-kvartsfinaldramat mot Växjö. Och han påpekar att han inte är nöjd med den utdelning han haft hittills.

– Jag känner att pucken inte riktigt studsat min väg hittills. Men formen är på topp, jag har bra fart och gott självförtroende. Det är bara att kriga vidare, förklarar Alvarez för Skånskan.
I den första matchen, i Växjö, gjorde han första målet. I returen hemma i Malmö assisterade han till Rhett Rakhshanis ledningsmål. Men i båda matcherna lyckades Växjö komma tillbaka och kvittera före full tid.
Den första förlängningen vann Malmö, den andra Växjö. Därför står det nu 1-1 i matcher.
– Det är väldigt små marginaler. Men vi har spelat bra, skapat chanser och fört spelet långa stunder. Det stärker oss för fortsättningen, säger Robin Alvarez.

Hans kedja med Ilari Filppula och Rhett Rakshani har haft bra tryck på isen, men ännu inte fått det att lossna på allvar.
– Det känns som att utdelningen borde komma om vi fortsätter trumma på och spelar vårt spel. Det är bara att hoppas på det.
Direkt efter suddenförlusten hemma i arenan var inte humöret på topp. Men på måndagens träning var förlusten glömd.
– Klart att man grämde sig lite efter matchen. Det kändes som om vi skulle ta det, men så fick de in segermålet i power-play. Det kändes surt men det är sånt som händer. Det är bara att släppa och gå vidare. Man vinner knappast en sån här matchserie med 4-0.
– I dag var det inget sånt snack alls på träningen. Vi känner att vi kan vara med och tävla mot dem fast de vann serien och är favoriter. Vi har till och med haft spelet mot dem under långa stunder. Så vi ser fram emot nästa match och är väldigt sugna på att spela igen.

Enligt Robin Alvarez har båda matcherna varit väldigt lika och därmed har det inte betytt särskilt mycket om det varit hemma- eller bortais. Så att det är ny bortamatch nu behöver inte vara negativt:
– Matchbilden har sett ungefär likadan ut. Klart att det var härligt med mycket publik som levde sig i med i matchen, men på isen har det inte varit så stor skillnad. Vi har små saker att putsa på, saker vi kan göra lite bättre, men annars handlar det om att fortsätta på vårt grundspel och inte ge dem någonting gratis.
Redhawkstränaren Peter Andersson la en del av måndagens samling på att titta på söndagsmatchen:

– Under förmiddagen tittade vi på video, cirka 80-20 i fördelning på saker som vi gjorde bra kontra det som vi gjorde mindre bra. Allt är sällan perfekt i 60 minuter av en match, menar han och fortsätter:
– Vi vill putsa till vissa detaljer i spelet och minimera våra turnovers, att minska från tio till fem. Men vi har betonat att vi gjort väldigt många bra saker. Vi har ett bra grundspel, vi känns stabila och trygga, släppte bara åtta målchanser mot oss medan vi skapade 14 offensivt. Dessutom vann vi tacklingarna, tekningarna, skotten och hade bara fyra utvisningsminuter.
Han är fortsatt positiv:
– Känslan är god, vi har vuxit in i serien. Vi kan tampas mot de laget som vann SHL och var 18 poäng före oss när serien summerades, säger Andersson.

×