Dan Beutler blir HK Malmö trogen till 2020. ARKIVBILD

Redbergslid bröt HK Malmös svit

HANDBOLL Den långa hemmasviten är bruten. HK Malmö föll i Baltiska hallen med 20–25 mot Redbergslids IK.
– Vi är ändå med i racet om topp-fyra-platserna, säger tränaren Stian Tönnesen.

I hemmaborgen Baltiskan hade HK Malmö inte förlorat en match i Handbollsligan sedan oktober. Men den sviten bröt Redbergslid på måndagskvällen inför drygt tusen åskådare, och göteborgarna gick om HKM i tabellen upp på fjärde plats.
En topp-fyra-placering innebär hemmafördel i det kommande SM-slutspelet, och jakten går nu vidare för Malmölaget.
– Vi fortsätter att kriga för topp-fyra så länge som vi har chansen. Nu väntar en svårt bortamatch mot Ystads IF redan på onsdag, säger Stian Tönnesen.

Ett rumphugget HK Malmö saknade ytterligare en tung pjäs i mötet med Redbergslid. Mirsad Pecikoza var avstängd, och han spelar inte heller derbyt mot YIF i Ystad arena.
– Visst saknar vi Mirsad, men det är inte min grej att fokusera på de som inte spelar. Jag tycker att vi förlorar för att vi gör för många tekniska fel, och att vi har oskärpa i avsluten, menar Stian Tönnesen.
Varken HKM-tränaren eller veteranen Fredrik Lindahl ville skylla på att man hade ont om folk, och att orken tröt mot ett tempostarkt och inspirerat Redbergslid.
– Man måste påpeka att Redbergslid är ett av de starkare försvarslagen i den här ligan. De gör det svårt för oss i offensiven, menar Lindahl.
Själv har han fått kliva fram på sistone, i takt med alla de långtidsskador som laget dragit på sig.
– Det påverkar givetvis mig positivt att få spela mycket, menar han.

Med Lindahl som anförare inledde HK Malmö med drömhandboll, som gav en 5-0-ledning på fem minuter.
– Men det tappade vi snabbt, de vände till 8-6. Ändå gör vi en okej första halvlek, vi spelar bra försvar och Dan Beutler gör några snygga räddningar, och vi håller då oavgjort, menar Lindahl.
– Sedan knyter det för oss i andra halvlek, men jag vill inte säga att det beror på att orken tröt. Vi har trots allt vunnit flera matcher tidigare med få spelare tillgängliga, understryker han.
Skyttebäst i hemmalaget blev Fredrik Petersen med sina fem mål, fördelade på tre straffar och två spelmål.
Nu får HK Malmö snabbt ladda om till derbyt mot Ystads IF.

×