Fängelse för förskoleägare

Malmö Hovrätten fastställer domen för förskoleägaren som får åtta månaders fängelse för grovt bokföringsbrott. Men hovrätten var inte enig.

Ärendet gäller ägaren till ett förskolebolag i Malmö.
Mannen hade tidigare varit styrelseledamot i ett förskolekooperativ och dömts för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll under 2006 och 2007.
När kooperativet försattes i konkurs köpte mannen konkursboet och startade aktiebolaget. Förskolan hade ett 50-tal barn och en nettoomsättning om cirka 6 miljoner årligen.
Fyra år efter grundandet gick även detta bolag i konkurs. Det kunde i efterhand konstateras att 29,5 miljoner kronor inte löpande hade bokförts. Årsredovisningar hade inte upprättats. 5,3 miljoner har felaktigt bokförts på ett kassakonto.
Mannen åtalades ånyo för grovt bokföringsbrott, i det här fallet gällande tre års verksamhet. Han dömdes i tingsrätten till åtta månaders fängelse.
Förskoleägaren valde att överklaga domen till hovrätten, som nu fastställt domen. Rätten var dock ej enig. En av nämndemännen menade att förskoleägaren agerat rätt under rådande förutsättningar.
Mannen har näringsförbud i tre år.

Dagens fråga

Var det rätt att Peter Madsen dömdes till livstid för mordet på Kim Wall?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×