Bara ekonomi för kritiserad vd

HÖRBY Hörbybostäders vd Robert Odeberger, tillika Hörbys ekonomichef, kommer i fortsättningen bara att arbeta med frågor som har ”direkt ekonomisk karaktär”. Det uppger Hörby kommun på sin hemsida.

– Han ska bara arbeta med frågor som har direkt ekonomisk karaktär, där vi har fullt förtroende för honom. I alla andra sammanhang kommer han att ersättas av andra medarbetare, säger kommunstyrelsens ordförande Susanne Meijer på kommunens hemsida.

När det gäller Odebergers uppdrag som vd i bostadsbolaget kommer den frågan att diskuteras vid ett extra styrelsemöte i veckan.
Det var i förra veckan som Robert Odeberger gjorde uttalanden i ett reportage i Expressen som Susanne Meijer klassade som ”katastrofala” och i strid med kommunens värdegrund.

Odeberger pratade i reportaget om de stora svårigheterna med att hitta bostäder åt alla flyktingar, och sade enligt Expressen bland annat: ”Om Sverige hade haft 50 miljoner etniska svenskar så hade det inte varit några bekymmer. Men vi är inte så många.”
– Jag uttalade mig på ett sätt som jag inte borde och i frågor som inte är mitt ansvarsområde. Jag beklagar detta och ber om ursäkt till dem som eventuellt har tagit illa vid sig, säger Robert Odeberger på Hörbys hemsida.

Läs mer:

Dagens fråga

MFF har inte börjat säsongen som laget hoppats. Tror du fortfarande på guld?

  • Ja, självklart! (44%, 319 Röster)
  • Nej, knappast! (31%, 219 Röster)
  • Jag har aldrig trott på guld. (25%, 179 Röster)

Antal röster: 717

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×