Foto: TT/Arkiv

Lundaborna får fortsätta att koka vattnet

LUND Lundaborna får fortsätta att koka sitt vatten. Trots att VA Syd konstaterat att de koliforma bakterierna kommer från sjukhusområdet kvarstår rekommendationen att vattnet ska kokas.

Detta meddelade VA Syd i ett pressmeddelande på söndagseftermiddagen.
– Vi kan nu bekräfta att de koliforma bakterierna i Lunds dricksvatten kommer från ledningsnätet inne på sjukhusområdet SUS i Lund. Ledningsnätet inne på sjukhusområdet tillhör Region Skåne och tillförs friskt vatten från VA Syds vattenledningsnät. Eftersom sjukhusets ledningsnät inte med säkerhet kan isoleras helt från Lunds övriga ledningsnät fortsätter kokningsrekommendationen tyvärr i berört område i Lund i samma område som tidigare, skriver VA Syd vidare i pressmeddelandet.
Det fanns förhoppningar att rekommendationen skulle hävas under söndagen men så blev det alltså inte.
Nästa information kommer att ges på tisdag klockan 16.
Sedan drygt en vecka tillbaka har de boende i delar av Lund fått koka sitt vatten. Anledningen är att man upptäckt koliforma bakterier i vattnet. VA Syd har till och med kallat in en representant från Nationella vattenkatastrofgruppen (VAKA) för att få hjälp i arbetet.

Läs mer:

Dagens fråga

Sparar du på vattnet hemma i sommar?

Loading ... Loading ...

Tv

×