Adam Wiliams, Mauritz Nilsson, Minna Alenius, Emma Risell, Filip Eiiasson, Ola Fransson, Melissa Nilsson, Mathilda Andersson och Minna Andersen mötte många nya kamrater när man besökte Portugal. Foto: Linåkerskolan

Linåkerselever på projektresa i Portugal

SVALÖV Linåkerskolans elever har varit på en ny Europaturné.
Den här gången till Portugal i samband med man deltog EU-projektet som heter ”Opening doors to Europe” som ingår i utbytesprogrammet Erasmus+.

Men det var inte bara Linåker som åkte till sydligare breddgrader. Även elever från Polen, Tyskland, Frankrike och Portugal kom och syftet med projektet är att elever från olika länder ska få lära sig hur det är att bo, studera och arbeta i andra länder.
– Under en vecka besökte sju av våra elever tillsammans med två lärare och en rektor staden Braga i Portugal och det var projektets fjärde möte, säger Ola Fransson, idrottslärare på Linåker och som också var med på resan.

Under veckan arbetades det med olika projekt, blandat med studiebesök på bland annat SC Bragas fotbollsstadium, en fabrik som tillverkar bestick och ett kemiskt laboratorium.
– Vädret visade sig också från sin bästa sida och under ett par soliga dagar besöktes städerna Porto och Guiemaras.

Dagens fråga

Lånar du ibland böcker på biblioteket?

Loading ... Loading ...
×