Irländska varghunden Knallsåsens Sixten, Sture kallad, pausar hos Helena Boo Robertsson. Foto: Lennart Larsson
Sofi Pålssons shih tzu Lillebror får samma omvårdnad.
Henrik Majlöv vann en tävling med sin beaglevalp.
Det väntande prisbordet.
Tintin görs fin av matte Sussi Nilsson. 8
Väntan ...
... väntan ...
... och mer väntan.
. Alaskan malamuten Abigail och matte Zeta Lång tar det lugnt innan det är dags för en ny bedömning.

Här tävlar bara fyrbenta

HYLLIE Hunden Tintin, en chinese crested dog, powder puff, ligger blick stilla när matte Sussi Nilsson kammar hennes päls. Snart ska Tintin på nytt ställas framför en domare.

Det är internationell hundutställning på Malmö mässhallar. Utställare från framför allt de nordiska länderna samlas i Hyllie för att under två dagar få sin fyrbenta vänner bedömda av stränga domare som tittar på varenda liten detalj.
Tintin har lyckats ta sig till en av andra dagens finaler.

Tycker Tintin det är kul att tävla?
– Ja hon tycker det är jättekul numera. När hon var liten kunde det vara lite jobbigt emellanåt, men när hon blev vuxen började hon tycka det var kul, försäkrar matte Sussi Nilsson.

En bit bort trimmar Sofi Pålsson shih tzun Lillebror, nordisk champion, inför hans final.
Lillebror brukar gilla att tävla. Men inte alltid.
– I dag märktes det att hann inte tyckte det var så kul. Jag fick be om ursäkt för att jag tvingade honom och fick lite dåligt samvete.
Sofi Pålsson har inte kört så långt denna dag eftersom hon och familjen bor i Tygelsjö. Betydligt längre körsträcka blev det för en dryg vecka sedan när Lillebrors syster deltog i en jättestor utställning i Birmingham i England.
Det blev bil genom Danmark, färja till Tyskland, bil vidare genom Holland, Belgien och Frankrike, färja till Dover och sedan bil igen de sista milen till Birmingham.
– Jag har en snäll man! ler Sofi.

Arrangerande Sydskånska kennelklubben firar i år 90-årsjubileum.
– Den första utställningen som Svenska kennelklubben hade i Malmö var 1927, på Carlsgatan, berättar ordföranden Jan Erikson.
Utställningen sådde ett frö i Malmö och den förening som så småningom skulle bli Sydskånska kennelklubben bildades samma år.

Det har blivit några internationella utställningar under de 90 åren. Rashundar ska inte bara kunna bli inhemska champions utan också kunna titulera sig internationella champions vid tillräckligt antal framgångar.
Antalet utställare har i år minskat något. Uppgångar eller nergångar följer faktiskt konjunkturen, berättar Jan Erikson.
– Hund är ingenting man köper om man har lite dåligt med pengar, det har vi upplevt många gånger.

Fotnot: Se fler bilder på vår webb nsk.se

Dagens fråga

Känner du dig säker utomhus på kvällen?

Loading ... Loading ...
×