Heidi Housten är en av de 35 domare som arbetar under tävlingsdagarna. 400 spelare deltar i Pokémon regional championship.
Yngre spelare med Nintendo 3DS framför sig.
Amiralens långbord fylldes med Pokémonspelare från många olika länder under lördagen och söndagen.
Familjen Solax från Åland tar en paus. Sönerna Jonatan och Emil är med och spelar. Med på bilden är också Fredrik Hitonen.

Pokémon-spelare fyllde Amiralen

MALMÖ Koncentrationen är stor vid långborden på danspalatset Amiralen. 400 personer från hela Europa och även andra delar av världen spelar Pokémon i dagarna två.

Pokémon Regional championship handlar inte om det populära appspelet Pokémon go.
Här spelar man med kort eller Nintendo 3DS. Men spelet i telefonerna har ökat intresset för Pokémon.
– Det har det absolut, bekräftar Heidi Housten som är en av de 35 domare som övervakar spelen. I Stockholm där jag bor får vi nya medlemmar varje vecka.
– I de här spelen handlar det mycket om taktik och strategier. Flera av dem som är med har kvalat in till VM.
De yngsta deltagarna är i 5-årsåldern men de är inte så många till antalet. Flertalet av deltagarna är i 20-årsåldern. Många spelare kommer från Skandinaiven. Frankrike, Spanien, Italien, Tyskland och Storbritannien är länder som också har många deltagare på plats i Malmö. Vid borden med de yngsta deltagarna finns stora gosedjur på Pokémontemat. På spelplatserna med äldre deltagare har kramdjuren minskat i storlek men kepsar, ryggsäckar och andra tillbehör syns på och vid många deltagare.
Familjen Solax från Åland sitter och tar en paus med utsikt över alla spelborden. Sönerna Jonatan och Emil är med och spelar liksom gode vännen Fredrik Hitonen.
– Vi bor på hotell här i Malmö i tre nätter och har åkt hit för att barnen ville vara med i en stor tävling. Tidigare har vi bara passerat förbi Malmö när vi rest till Köpenhamn men nu hinner vi se litet mera av staden, berättar Conny Solax.
Sönerna började spela med Pokémonkorten för ett år sedan.
– En kompis i brorsans klass skulle gå med i en Pokémonklubb och vi följde med. Det handlar om att ha en strategi, vara skicklig men också att ha tur.
Emil har mött en flicka från Kanada och det visade sig att de bor på samma hotell.
Fredrik Hitonen tycker att det är roligt att vara med på en stor tävling.
– Jag har lärt mig mycket av dem som jag mött och som är bättre än vad jag är, konstaterar han.
Alla har både vunnit och förlorat under dagen. Sista spelen avslutas inte förrän vid 21-tiden på kvällen. Redan vid åttatiden på söndagen återupptas spelandet igen.

Dagens fråga

Sparar du på vattnet hemma i sommar?

Loading ... Loading ...

Tv

×