Transdev: Man kan lugnt åka med bussarna

HÖRBY/Skåne Transdev, det företag som kör dubbeldäckarna, tillbakavisar uppgifterna om att bussarna skulle vara farliga.
– Våra förare är himskans nöjda med bussarna. Det går dubbeldäckare i hela Sverige. De är inte farliga. Det är lite okunskap när de uttalar sig så, säger Ulf Erlandsson, affärschef på Transdev.

Transdev har depåer bland annat i Hörby och i Kristianstad. Ulf Erlandsson är affärschef för Kristianstadsområdet, som ansvarar för Skåneexpressen 1 och 2.

Totalt är det 23 dubbeldäckare som rullar mellan Lund och Hörby, samt mellan Malmö, Lund, Hörby och Kristianstad. 55 chaufförer är anställda av Transdev för att köra bussarna.
Enligt Ulf Erlandsson är bussarna stabila och säkra att köra och åka med. Alla chaufförer han har pratat med är nöjda med bussarna, hävdar han.
– Dessa bussarna väger tio ton mer än de gamla bussarna. De ligger bra på vägen, och förarna jag har pratat med tycker att de är mycket stabila.

Han säger att dubbeldäckare har körts i linjetrafik i många år i Norrland och att det aldrig har hänt något allvarligt med bussarna.
– Man kan lugnt åka med bussarna. De är inte farliga på något sätt. Det är föraren som tar alla beslut – det är han som är kapten på skutan. Om det blåser kraftigt, eller är dålig väderlek, ska man gå ner i fart. Det finns en störningsplan som vi följer. Om det blåser över 24 m/s ställs trafiken in.
Att arbetsmiljön ombord upplevs som otrygg är inget som Ulf Erlandsson känner igen.
– Det är jättefina kameravinklar på hela bussen. Förarna ska inte ingripa om något händer. De har larminstruktioner. De ska observera och larma, och händer det något är polisen snabbt där.

Håkan Kristiansson, affärsutvecklare på Skånetrafiken, blir förvånad när han får höra att chaufförerna upplever bussarna som instabila och farliga att köra.
– Det har jag inte hört något om över huvud taget. Säkerheten går alltid först. Att bussarna är vindkänsliga vet vi. Det är därför som hastigheten sänks när det blåser. Men ingen ska behöva känna sig orolig när man går till jobbet. Vi får reda ut vad som kan göras åt det, säger Håkan Kristiansson.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×