Råa rånare knäckte flera fingrar

SJÖBO Med en batong slogs en 27-årig man ned bakifrån och misshandlades svårt en natt i januari i centrala Sjöbo. Nu åtalas en 22-åring och en 17-åring misstänkta för det mycket grova rånet.

Det var vid ettiden natten mot den 14 januari som en 27-årig man blev brutalt nedslagen bakifrån i korsningen mellan Planteringsgatan och Idegatan i Sjöbo.
Enligt kammaråklagare Åsa Okmark vid Ystads tingsrätt rör det sig om ett mycket grovt och direkt livsfarligt våld där de båda misstänkta gärningsmännen visat synnerlig råhet.

En 17-åring och en 22-åring åtalas nu misstänkta för att gemensamt ha slagit ner 27-åringen och misshandlat samt rånat honom på en mobiltelefon samt Jojokort.
22-åringen uppges ha utdelat de första slagen bakifrån med en batong, vilket fick mannen att falla till marken. Liggandes på marken ska misshandeln fortsatt och 17-åringen uppges ha hållit ner 27-åringen och utdelat slag med knytnävar, batong och sparkar mot både huvudet och kroppen.
22-åringen uppges då ha tagit tag i den liggande mannens fingrar och brutit av två av dem.

27-åringen som skadades svårt fördes med ambulans med allvarliga sårskador på hjässan, en fraktur på näsbenet, brutna fingrar, blåmärken, svullnader, smärta samt en blödning i ögat.
Åklagaren anser brottet som grovt då de varit två som angripit 27-åringen, i ett angrepp som varit helt oprovocerat och till delar utövats med ett tillhygge. Dessutom har 27-åringen legat ner och inte kunnat värja sig.

Den yngste av männen åtalas även för ytterligare ett fall av grov misshandel, som ska ha skett dagen innan. Då misstänks han ha misshandlat ytterligare en man grovt i Sjöbo.
Även då ska knytnävar, batong och sparkar ha använts för att fälla en ensam person till marken, i samförstånd med en annan gärningsman dock inte identifierad.
22-åringen och 17-åringen åtalas även för en rad andra brott, rattfylleri, narkotikabrott, vapenbrott samt att 22-åringen även misstänks för ett olaga intrång och stöld av en personbil i Hammenhög i november förra året.

Dagens fråga

Playa del Ingles eller Playa del västkust i sommar?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×