Mörkt och ljust – Irma Karlsson Kapetanovic hittade ljus i trappan ...
... och fyra mörka ljuslyktor.
Kompisen Kaisa Jeppsson plåtade neråt ...
... och uppåt för att illustrera lågt och högt.
De bästa bilderna hamnade i Anna Lönn Frankos dator för att behandlas så de kan ställas ut på Malmö Live den 8.e april. Foto: Lennart Larsson

Malmö Live genom barnaögon

MALMÖ En kaffemugg är hård, en kanelbulle är mjuk. Tillsammans blir de en talande bild om man fotograferar på temat hård och mjuk.

På lördagen var det fotosafari på Malmö Live för barn. Här gällde det att med mobiltelefon eller Ipad ströva omkring i Malmö Live och fotografera utifrån tre olika teman – högt och lågt, ljust och mörkt och mjukt och hårt.
SkD följde med fotoduon Kaisa Jeppsson och Irma Karlsson Kapetanovic som fått temat högt och lågt respektive ljust och mörkt. Irma hittade genast ljus i form av en trappbelysning medan Kaisa fotograferade neråt mot första våningen för att visa högt.
Ett kul sätt att fotografera, tyckte tjejerna.
– Det är roligare att fotografera när man får en uppgift. När man fotograferar fritt kan det bli lite vad som helst, tycker Kaisa Jeppsson.
Men det gäller att tänka till lite, funderar Irma Irma Karlsson Kapetanovic.
– Om det står ljus så behöver man ju inte bara fotografera lampor. man kan fotografera ljusa föremål också.
Eller mörka, för en stund senare hittar hon fyra svarta ljuslyktor och en hel lång rad med svarta stolar.
De bästa bilderna fördes sedan över till en dator som Anna Lönn Franko, arrangör tillsammans med Gabriella Cederström, hanterade.
De båda arrangörerna var väldigt imponerade över de motiv som barnen hittat under lördagseftermiddagen.
– Det har varit fantastiskt spännande att se hur barnen tittar på sina teman och hur de tolkat till exempel ljust och mörkt. Ibland har de lagt sig ner och fotat uppåt och några har också valt att titta utanför huset, säger Anna Lönn Franko, och visar en överraskande bild på temat hårt och mjukt – en kaffemugg och en kanelbulle! Hård och mjuk, jo men visst.
Barnens bästa bilder ska nu behandlas och bli ännu bättre för att den åttonde april ställas ut i anslutning till Malmö Lives kanalscen.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×