Några av dem som tog hand om besökarna på högskolans öppet hus var Ikona Petrovic, Patrik Paulovic´och Lana Lanica.FOTO: KRISTINA DAVIDSON
Olivia Kjellander, Deborah Nyman och Marielle Bengtsson värnar om sjuksköterskorna.
Mariam Youssefi pratade med studenter från flera olika program på högskolan.

Många nyfikna besökare på högskolans öppet hus

MALMÖ Det var fullt med entusiastiska studenter i Niagara på Malmö högskola på torsdagseftermiddagen när det hölls Öppet hus för att locka nya studenter till utbildningarna.

– Det finns så mycket som lockar. Därför är det bra att de informerar om vilka utbildningar som man kan välja på, säger Mariam Youssefi, som nu går ut från gymnasiet och vill söka till högskolan.

Hon funderar på att läsa till socionom och frågade ut några av studenterna som går på socionomutbildningen.
– Det är brist på socionomer så vi välkomnar att fler söker. Det är ett arbete där du kan bidra till samhället och göra nytta för människor som behöver hjälp med sina problem, förklarar Patrik Paulovic, som kompletterar sin socionomutbildning med en projektledarkurs.
Ida Rosqvist på kommunikationsavdelningen berättar att socionom ligger i topp med mest sökande på högskolan, liksom sjuksköterskeprogrammet och grafisk design.

– Vi har till och med fått ett ökat uppdrag av regeringen att utbilda fler sjuksköterskor så vi har 122 platser på programmet i höst, berättar Marielle Bengtsson, studierektor på sjuksköterskeprogrammet.
Olivia Kjellander och Deborah Nyman, som snart är färdiga sjuksköterskor, menar att programmet ger oändliga möjligheter till olika arbetsplatser.
– Det är en otrolig bredd av jobb att söka och det är ett bristyrke. Man kan exempelvis jobba utomlands, säger Deborah Nyman.
Hon och de andra studenterna tror att arbetsförhållandena kan bli bättre inom sjukvården eftersom att de nya sjuksköterskorna vågar ställas krav.
Bland dem som också försökte värva nya studenter var Socialpsykiatrin och Socialpedagogiskt arbete med funktionshindrade.

– Det är brist på utbildade socialpedagoger som gör nytta bland funktionshindrade. Därför hoppas vi på fler intresserade studenter som hos oss, förklarar Ingrid Runesson, ansvarig lärare på programmet.
Förutom att prata med studenter och studie- och karriärvägledare kunde besökarna också gå på guidade turer och lyssna på olika föreläsningar.

Dagens fråga

Tror du att Sverige vinner mot Tyskland?

Loading ... Loading ...
×