Augustprisvinnaren Lina Wolff kommer till nystartade Malmö litteraturfestival. Foto: TT

Malmö får litteraturfestival

Nu får Malmö sin egen litteraturfestival. Den 25 till 29 mars är det dags och bland de medverkande författarna finns bland andra Johannes Anyuru, Athena Farrokhzad, Agnes Lidbeck och Augustprisvinnaren Lina Wolff.

Den 25 till 29 mars blir det Litteraturfestival runt om i Malmö. Den nystartade Malmö Litteraturfestival är en så kallad organisk festival vilket innebär att det inte är en centralstyrd festival där en festivalkommitté bestämmer vad som ska ske. Istället har man bjudit in alla Malmös litteraturaktörer för att tillsammans skapa en nytänkande festival och samordningen sker via Facebook.
– Vad Bokmässan i Göteborg är för bokbranschen vill vi vara för samhällsdebatten, säger festivalens initiativtagaren Anders Mildner i ett pressmeddelande.

Temat för Malmö litteraturfestival är ”Utanförskap” och hittills innehåller programmet ett 30-tal arrangemang med författare som Johannes Anyuru, Athena Farrokhzad, Agnes Lidbeck och Lina Wolff. Det blir också arrangemang för barn, bokklubbsträffar, diskussioner om översättningar, musik och performances.
Hela programmet växer just nu fram på www.malmolitteraturfestival.se

×