Inger Molin, regissör och producent och Pål Callmert klippare arbetar med dokumentären om FC Rosengård. Foto: Gunilla Wedding

Snart premiär för film om FC Rosengård

Galapremiär 13 mars och tv-premiär 23 mars - nu ska dokumentärfilmen om Rosengård FC, Fotboll i nöd och lust, möta publiken.

Fotboll i nöd och lust är en dokumentärfilm där regissören Inger Molin och fotografen Bill Watts från Malmöbaserade produktionsbolaget King Edward har följt FC Rosengårds damer under träningar, matcher och i vardagsarbetet under ett och ett halvt år.

Filmen beskrivs som en ”unik inblick i ett av världens bästa fotbollslag. I en klubb som tycker det är självklart att killar och tjejer ska ha samma förutsättningar.” och det betonas att den inte är en sportdokumentär utan snarer ”en karaktärsdriven film om FC Rosengård och med Therese Sjögran i huvudrollen”.
Den 13 mars blir det stor galapremiär för filmen i Malmö och den 23 mars visas filmen i SVT2 20.00. Dagen innan tv-visningen, 22 mars, spelar FC Rosengård kvarstfinal i Champions League mot FC Barcelona.

Läs mer:

×