Humorfestival blir av i år igen

LUND Företaget Anagram lämnade på fredagen glädjande nyheter till alla Lundabor och tillresta som älskar Humorfestivalen. Den arrangeras i år, 31 augusti-2 september, trots ett minskat kommunalt stöd.
För att minska risken blir det dock en något nedbantad version.

– Vi har nu tagit ett beslut och vi kommer att göra en festival, men det minskade stödet får konsekvenser, säger Kajsa Jönsson, vd för Anagram Live.
Den största förändringen blir att Humorfestivalen inte ska boka Arenan som tidigare år.
Det är inte hyran i sig som är dyr, uppger Kajsa Jönsson, utan all den teknik och personal som krävs för att hålla igång en så stor anläggning.
Festivalen blir vidare en dag kortare än tidigare. Onsdagen stryks, vilket innebär att det inte ges någon invigningsshow i Arenan.
– Vi kommer också att dra ner med en 15-20 programpunkter. De senaste åren har vi legat på cirka 80, säger Kajsa Jönsson.
Det kan också bli så att festivalledningen drar ner på antalet scener och komprimerar programmet något, men det är ännu så länge en öppen fråga, avslutar Kajsa Jönsson.
Lunds kommun har beviljat Humorfestivalen en miljon kronor i stöd. Anagram hade ansökt om 2,4 miljoner.
En kompromisslösning togs sedan fram som skulle ha gett Anagram 1, 65 miljoner plus stöd i form av lokalhyra, men det förslaget röstades ner av alliansen.
Motiveringen från de borgerliga är att Humorfestivalen är ett kommersiellt arrangemang som i större utsträckning bör söka medel från sponsorer.

Dagens fråga

Lånar du ibland böcker på biblioteket?

Loading ... Loading ...
×