Pristagarna roade sig redan innan de bänkat sig inne i Medborgarhuset. Årets eldsjäl, Christer Jönsson från EAI Brottning, tog ett rejält grepp om Mattias Översjö från EAI bordtennis vars klubb fick Årets idrottspris. FOTO:Claes Hall
Kodjo Akolor var inhyrd för att leda prisgalan där kultur- och fritidsnämndens priser och stipendier delades ut.
Årets kulturpris gick till Föreningen Arna i fågelriket. Jasmine Cederqvist, Kerstin Jakobsson och Arnold Hagström från föreningen var på plats i Medborgarhuset.
Glada pristagare från Eslövs teaterförening, som fick det nyinstiftade priset Årets jämställdhetspris. Elna Magnusson, Margaretha Svensson och Åsa Nilsson firade.
Eslövs Taekwondo Klubb imponerade stort på publiken under sin uppvisning. Kraftiga applåder hördes under deras våghalsiga show.
Pianisten och pianoläraren Vendela Nilsson är årets kulturstipendiat och berättade att hon nu ska söka in till olika musikhögskolor.

Tog nacksving på festen

ESLÖV Det var fest och glam på Medborgarhuset när årets kultur- och idrottstalanger prisades under torsdagskvällen.

Foajén fylldes av förväntan inför prisgalan, men många av pristagarna menade att de struntat i att förbereda ett tacktal.
Den linjen delades av den inhyrda konferenciern, komikern och programledaren Kodjo Akolor.
– Jag tror inte mycket på förberedelser. Jag är lite arbetsskadad från radion och har en naturlig nyfikenhet på folk, sa han.
Väl på scen dröjde det inte länge innan han drog de första skrattsalvornana.

Bland publiken satt både Eslövsbor som ville njuta av en kväll med underhållning och naturligtvis pristagarna. En som däremot inte hade möjlighet att komma var fotbollsspelaren Elin Rubensson, som utsetts till Årets hederspris.
Istället var hennes föräldrar och lillasyster på plats för att ta emot priset.
– Hon hade svårt att komma eftersom hon har ett så tufft träningsschema, förklarade hennes mamma Maria Rubensson.

När ryttaren och Löberödsbon Elin Glimberg kom upp på scenen för att ta emot Årets idrottsstipendium så undrade Kodjo Akolor om det fanns möjlighet att döpa någon häst på gården till Kodjo.
– En häst som är lat och inte gillar att göra så mycket, sa han innan prisutdelningarna och underhållningen rullade vidare.

Dagens fråga

Fick du din valda semesterperiod i år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×