De tre männen skulle besöka Byakorgen den 5 februari. – Men de dök inte upp, säger krögaren Rolf Svensson.

Skulle besöka Byakrogen – dök inte upp

Skivarp Händelsen har skakat om lilla Skivarp, säger Rolf Svensson som driver Byakrogen.
– Att något sådant händer här är ju ovanligt. Det känns ruggigt. Snacket går ju i byn och folk är oroliga. Man hoppas ju att det inte rör sig om mord.

På Facebook kan man utläsa att de tre männen planerade en trevlig helg med god mat och umgänge i Skivarp. Den 49-årige mannen skrev den 3 februari att han precis hoppat på tåget mot Malmö. Därifrån skulle han sedan ta sig till Skivarp för besöka den 48-årige vännen på Kolonivägen. 57-åringen lovade i en kommentar att ansluta och dessutom ta med sig en vän.

Tillsammans skulle de även besöka Byakrogen på söndagen den 5 februari för att dricka öl och äta planka.Men det inträffade aldrig.
– De dök inte upp, så det måste ha hänt innan, säger Rolf Svensson.

Är du säker på de inte var där?
– Jag jobbade hela kvällen, så det är jag hundra procent säker på.

Vännerna i gänget känner han inte till så mycket. Men 48-åringen var han bekant med.
– Han var en go gäst, mycket trevlig och omtyckt av alla oss i personalen här. Han hjälpte till exempel en anställd som pluggade med praktikplats.

Men det verkar vara få andra i byn som visste vem han var?
– Han låg ute mycket på sjön och var bara hemma då och då. Han hade heller inte bott här så länge. Men han trivdes med att bo här ute på landet, säger Rolf Svensson.
Han är tyst en liten stund.
– Det känns tungt. När jag fick se poliserna och avspärrningarna vid hans hus så fick jag en klump i magen direkt, då anade jag att något hemskt hade hänt.

Polisen vill inte gå ut med hur länge de misstänker att männen legat döda i villan. Polisen fick larmet på fredagen den 10 februari av allmänhet som hade hittat männen.

Dagens fråga

Sparar du på vattnet hemma i sommar?

Loading ... Loading ...

Tv

×