Någon gång under den tiden som polisen utredde vad som hänt de tre männen som hittades döda i en villa i Skivarp i februari, gick en 25-årig man in och stal saker. Nu åtalas mannen bland annat för grov stöld. Arkivbild

Polisen förtegen om trippelmordet i Skivarp

Skivarp Utredningen om de tre männen som hittades döda i en villa i Skivarp i fredags pågår för fullt. Även misstankarna mot den frisläppte mannen kvarstår. Men annars väljer polisen att vara förtegen om vad man vet.

Polisen är klara med arbetet på plats, villan har undersökts och dörrknackning i området har genomförts.
– På ytan ser det ut som att det inte händer så mycket, men det jobbas för fullt, säger polisens informatör Ewa-Gun Westford.

Kropparna har skickats till Rättsmedicin i Lund för obduktion och prover har även gått iväg till NFC (Nationellt forensiskt centrum) för att fastställa dödsorsaken. Uppgifterna som andra medier gått ut med att det kan handla om förgiftning vill polisen inte kommentera.
– Det är inget vi vet eller kan säga något om än. Resultaten av de tekniska och rättsmedicinska undersökningarna tar flera veckor. Det är inget vi kan påverka, nu får vi helt enkelt avvakta, säger Ewa-Gun Westford.

Inledningsvis fanns inga konkreta brottsmisstankar, men något fick polisen att ändra uppfattning. Under lördagen kom beskedet att en förundersökning om mord hade inletts och att det fanns en man som var misstänkt. Han greps men släpptes dock på söndagen.

Enligt förundersökningsledare Pernilla Åström, chefsåklagare vid Södra Skånes åklagarkammare, fanns inga bärande skäl till att begära häktning.
– Men han är fortsatt skäligen misstänkt, som är den lägre misstankegraden, tills vi har fått provsvaren, säger Ewa-Gun Westford.

Hur gamla männen är och vilken koppling de har till varandra vill polisen inte gå ut med.
– Det råder förundersökningsekretess kring männen, säger Ewa-Gun Westford.

Dagens fråga

Följer du fotbolls-VM?

Loading ... Loading ...
×