Peter Oskarson. Foto: TT

Oskarson gör Romeo och Julia i Helsingborg

Till hösten blir det Romeo och Julia i regissören Peter Oscarssons tappning på Helsingborgs Stadsteater.

Regissören Peter Oskarson var bland annat med och startade Skånska Teatern i Skåne på 70-talet och har regisserat på flera andra ställen i Skåne och även i Köpenhamn, nu senast Livläkarens besök på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.
Till hösten blir det dock premiär för honom på Helsingborgs stadsteater där han ska sätta upp Romeo och Julia.
– För många handlar Romeo och Julia om den romantiska kärleken. Men Shakespeare berättar även om ett samhälle som sakta bryts sönder av motsättningar, hat och våld. Det är något vi också ser i vår egen tid, säger Peter Oskarson i ett pressmeddelande.

Romeo och Julia kommer också att få en ny översättning gjord av dramaturgen Jan Mark och regissören själv och ska att utspelar sig i en kall, hård och segregerad stad.
– Det finns en skrämmande aktualitet i detta 400-åriga skådespel. Med Peters erfarenhet av Shakespeares dramer och särskilda förmåga att skapa engagemang har vi de bästa förutsättningarna för en spännande uppsättning, säger Kajsa Giertz, teaterchef på Helsingborgs Stadsteater.

×