Kristina Lugn och Sarah Riedel åker på gemensam turné i vår. Foto: Thron Ullberg

Lugn och Riedel till Malmö och Lund

Poeten Kristina Lugn och sångerskan Sarah Riedel ska ut på gemensam turné i vår. Start blir det 8 mars på Malmö Live.

I höstas släpptes Sarah Riedel albumet ”Sarah Riedel tolkar Kristina Lugn” som är ett resultat av en föreställning på Soppteatern i Stockholm 2014 där Sarah Riedel tolkade Kristina Lugn-texter, tonsatta av Georg Riedel. Albumet beskrivs som alternativ visa influerad av jazz och skivan som ”galghumoristisk och sorglig”. På årets Manifestgalan i Stockholm utsågs den till årets visa.

Nu blir det alltså gemensam vårturné för Kristina Lugn och Sarah Riedel. På scen medverkar också Viktor Skokic (kontrabas) och Jonas Östholm (piano) som var med och tonsatte Lugns texter till skivan tillsammans med Sarah och Georg Riedel.
Förutom starten i Malmö blir det ytterligare en spelning i Skåne under turnén, 25 mars på Lunds Stadsteater.

×