Kaffebedragare tros ha härjat förr

MALMÖ Polisen misstänker att den så kallade kaffebedragaren är samme man som för flera år sedan lurade äldre på liknande sätt.

De senaste dagarna har flera personer anmält att de lurats på pengar sedan de erbjudits billigt kaffe. I samtliga fall har bedragaren varit en äldre, vältalig man som uppträtt mycket vältaligt och förtroendeingivande.

Nu misstänker polisen att kaffebedragaren härjat tidigare. – Vi har sett samma modus tidigare, för flera år sedan. Då erbjöds billigt kaffe, men även choklad och alkohol, säger Malmöpolisens presstalesman Nils Norling.
– Det signalement vi har stämmer hyfsat överens med den mannen.

Så sent som i torsdags skrev Skånskan om en 73-årig kvinna som lurats på 150 kronor sedan en äldre man erbjudit henne billigt kaffe. Fler liknande fall har inträffat. Polisen fortsätter nu att mana till försiktighet. Man vill även att personer som misstänker att de lurats hör av sig till polisen med uppgifter.

Nils Norling uppmanar även personer som erbjudits varor men inte nappat att ringa.
-Vi tror att det finns ett stort mörkertal. Man ska vara varsam och inte betala några pengar. Verkar ett erbjudande för bra för att vara sant är det tyvärr också ofta det. Sedan tidigare har ett par i 80-årsåldern polisanmält att de betala et man 300 kronor för ett flak kaffe. Mannen fick en 500-kronorssedel med löftet att kaffet skulle levereras följande dag liksom växelpengarna. Men paret såg aldrig röken av mannen.

Läs mer:

Dagens fråga

Var det rätt att Peter Madsen dömdes till livstid för mordet på Kim Wall?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×