Paul Rey med Snoop Dogg. Foto: Privat
- Aristiskt sett är mina nya låtar inte lika färgglada, säger Paul Rey. Foto: Dennis Bärlund

Lundaartist i samarbete med Snoop Dogg

Lundaartisten Paul Reys låt California Dreamin blev en hit förra året. I fredags kom den i ny version och den här gången gästar rapstjärnan Snoop Dogg på en vers.
– Det var en häftig upplevelse att spela in en video med Snoop, säger Paul Rey.

Pauli Jokela som han egentligen heter började som hiphopartist under namnet PJ, men svängde senare in på popspåret. Sedan flera år tillbaka har han Quincy Jones som mentor. Efter att Quincy Jones III – känd från Idoljuryn – visat Paul Reys låt Good as hell för sin pappa blev lundaartisten inbjuden till legenden och de har hållit kontakten sedan dess.

När Paul Rey skrev California Dreamin släppte han den gratis på internet. Den holländske producenten Arman Cekin gjorde en egen variant med Pauls röst och den fick miljontals lyssningar på Spotify och Youtube.
– Efter det blev flera skivbolag intresserade, berättar Paul Rey. Låten blev signad av Warner i Storbritannien och av Atlantic i USA, säger han.
För att ta låten vidare bestämde man sig för att göra en ny version och frågade Snoop Dogg om han ville vara med. Nyckeln till samarbetet var Quincy Jones.
– Jag tror inte det varit det lättaste att få kontakt med honom annars, säger Paul med ett skratt. Men nu fick han höra låten och han älskade den.
Snoop Dogg skrev en egen vers och spelade in en video med den skånske artisten.
– Det var häftigt att spela in med honom, avslappat och roligt. Han sa att han var taggad för min skull och han tyckte det var en fet låt. När jag ville ta en bild till sociala medier såg jag att Snoop stod och filmade och lade ut på Instagram – ”hänger med Paul Rey”. Han är verkligen en snäll person.

Låten och videon har fått bra respons och streamas mycket.
– Den håller på att bubbla upp, det är väldigt spännande. Den fick fin feedback i Storbritannien där den var ”the big talk” i BBC1 på fredagskvällen.
Själv har Paul – som numera flyttat från Lund till Malmö – fokus på hemmapubliken.
– Jag vill nå så många skånska öron jag bara kan, säger han.
California Dreamin är inte representativ för den musik artisten Paul Rey gör nu, men nästa månad kommer hans nya singel All Falls Down. Då med hans eget sound.
– Allt är redo för släpp, jag är exalterad, säger Paul Rey.

×