Foto Emil Langvad / TT

Stort antal vittnen såg dödsskjutningen

MALMÖ Det finns ett stort antal vittnen som såg händelsen när 23-åringen sköts ner utanför en restaurang på Möllevångstorget.
– Vi undersöker nu film från övervakningskameror, berättar Claes-Arne Hermansson, chef för sektionen för grova brott i Malmö.

Polisen hade på måndagen ännu ingen gripen för mordet.
Och förhoppningen är nu att få in ännu fler uppgifter om vad som hände och då även iakttagelser på plats både före och efter skjutningen.

Det var tjugo i sju på söndagskvällen som polisen larmades om ännu en skottlossning i Malmö. Den 23-årige mannen sköts ner med flera skott utanför en restaurang vid Möllevångstorget.
Han kördes svårt skadad i en privatbil till akuten. Men vid niotiden på söndagskvällen uppgav polisen att mannen hade avlidit av sina skador på sjukhuset

Läs mer: Man skjuten på torget – avled av sina skador

Många människor var i rörelse i området när händelsen inträffade. Och bland vittnena finns flera besökare på restauranger och även närboende.
Polisen var på måndagen däremot förtegen om hur många gärningsmän som kan ligga bakom.

Vittnen hade bland annat sett två – fyra män som sprang från platsen efter dådet.
– Men det här är uppgifter som vi måste undersöka närmare.
– När det skjuts på det här sättet är det mycket vanligt att människor springer från platsen av ren rädsla, säger Claes-Arne Hermansson.
– Därför måste allt material nu bearbetas noga först. I nuläget är det därför ovisst hur många gärningsmän det kan handla om. Men det är möjligt att bilden av exakt vad som hände snart kommer att klarna. Vi hoppas bland annat att film från övervakningskameror ska visa något.

Polisen spärrade av ett stort område runt Möllevångstorget efter skjutningen. Det gjordes teknisk undersökning. Och efteråt inleddes dörrknackning i området.
Ett stort antal poliser var också upptagna med att kontrollera namn på vittnen som befunnit sig på platsen. Och det pågick även förhör.
Poliser sökte direkt efter skottlossningen även med vapenhund. Några vittnen uppgav att gärningsmännen efteråt sprungit mot Södervärn. Och även i det området finns övervakningskameror.

– Varför gärningsmannen valt att skjuta mitt i ett område där många personer befinner sig är omöjligt att säga. Men klart är att det rör sig om någon som är totalt hänsynslös.
– Med tanke på alla skjutningar den senaste tiden krävs en resursförstärkning. Det behövs helt enkelt fler poliser till Malmö.
Enligt polisen är det ännu för tidigt att göra några kopplingar till andra skjutningar i Malmö den senaste tiden.
– Vad som ligger bakom det här mordet är ännu för tidigt att säga. Men under lång tid har det förekommit olika tvister i den undre världen kring en rad olika saker i Malmö, säger Claes-Arne Hermansson.

Dagens fråga

Äter du kött?

  • Ja (90%, 926 Röster)
  • Nej (10%, 101 Röster)

Antal röster: 1 027

Loading ... Loading ...
×