Foto: AP/TT

Fler kedjor dumpar Trump

Först var det Nordstroms. Nu följer även Sears och K-Mart efter och slutar sälja Trump-produkter.

När Nordstrom, den amerikanska – men svenskättade – motsvarigheten till NK meddelade att de skulle sluta sälja produkter som bar Donald Trumps dotter Ivankas namn fick det oanade konsekvenser. Presidenten stormade ut till sin dotters försvar på sin favoritkanal, Twitter.

Från Nordstroms sida förklarade man att man inte slutade med Ivanka Trumps produkter av politiska skäl utan av ekonomiska – de sålde helt enkelt för dåligt.

Föga oväntat väckte Donald Trumps reaktion tilltaget kraftig kritik. Ska presidenten verkligen lägga sig i vad en privat varuhuskedja har i sitt sortiment? Och är det inte lite väl nepotistiskt att i rollen som den så kallat fria världens ledare marknadsföra sin dotters produkter?

När dessutom Vita Huset-rådgivaren Kellyanne Conway gick ut och uppmanade allmänheten att köpa Ivanka Trumps produkter var måttet rågat för många.
”Det visar // att presidenten är inkapabel att emotionellt frigöra sig från sin familjs varumärkesdrivna finasiella intressen ― och att den oförmågan har sipprat ned till hans personal” skrev Huffington Post för några dagar sedan.

Nu väntar fler problem för familjen Trumps ”varumärkesdrivna finasiella intressen”. Varuhuskedjan Sears och dess dotterbolag K-Mart slutar att sälja Trump-märkta produkter, rapporterar Washington Post med hänvisning till nyhetsbyrån Reuters.

Förutom Sears, K-Mart och Nordstrom har även Neiman Marcus och Belk slutat sälja produkter som bär familjen Trumps efternamn.

Det är väl en inte alltför vågad gissning att varuhuskedjorna är påverkade av kampanjen Grab Your Wallet som uppmanar till bojkott av Trump-företagen. Kampanjen startades i oktober av varumärkesstrategen Shannon Coulter i samband med att en inspelning läckte ut där Donald Trump uttalade sig nedsättande om kvinnor.

Dagens fråga

Var det rätt att Peter Madsen dömdes till livstid för mordet på Kim Wall?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Webbkryss

×