David Lindgren i Mello-medleyt, här förstås i Måns Zelmerlöws Heroes med Hasse Andersson som sidekick. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Mello-medleyt veckans snackis

Lisa Ajax och Benjamin Ingrosso är favoriter i kvällens startfält, men även den här gången kommer en av programledarna att bli veckans snackis i Melodifestivalen. Håll ögonen på David Lindgrens osannolika Mello-medley.

Förra veckan var det Hasse Andersson som fick glänsa i ett rockigt solonummer och den här veckan visar David Lindgren med eftertryck att han har sångrösten och dansförmågan som klarar snart sagt allt. David gjorde sin första stora musikalroll på Nöjesteatern i Malmö i High school musical och har sedan dess varvat musikal med Melodifestival och programledarskap. På genrepet i går kväll fick han en av kvällens längsta applåder för sitt medley där han betade av ett osannolikt stort antal Mello-låtar i rasande fart.

Kvällen inleds med ett nummer som hyllar Skåne där Hasse Andersson–Sveriges Nalle Puh kallad–förstås spelar en stor roll. Mer humor blir det när schlagergeneralen Björkman håller exercis.

Under veckan har Lisa Ajax och Benjamin Ingrosso seglat upp som förhandsfavoriter och av publikreaktionerna att döma hänger favoritskapet kvar. Benjamin Ingrosso har redan vunnit Lilla Melodifestivalen. Vid pressmötet frågade vi honom om han fått några goda råd av mamma Pernilla Wahlgren, som ju tävlat flera gånger i festivalen.
– Nej, hon har inte gett mig några råd och det har pappa inte heller gjort (dansaren Emilio Ingrosso red:s anm.), men båda stöttar mig, sa Benjamin Ingrosso.
Kvällens sju artister har väldigt olika nummer. Mariettes dansare svingar sig i linor över scenen och även Etzia och Benjamin Ingrosso har stora dansnummer. Roger Pontare är den ende som är solo på scenen, men hans låt har växt under veckan och i full skrud med lågande facklor fick också Roger ett starkt gensvar av publiken. Även arenarockarna i Dismissed drog ner applåder.

Förra veckan rörde programledaren Clara Henry upp en smärre storm när hon fällde in ett ”f-cking” mitt i ordet Melodifestivalen. På repetitionen i går modifierade Hasse Andersson uttrycket något och gjorde det lite snällare. Clara Henry fick också tillfälle att reflektera över det hela när artisten Lisa Ajax använder samma f-ord ett stor antal gånger i sin låt ”I Don’t Give A”. Något som enligt en kvällstidning gör att hon riskerar att diskas om hon skulle vinna Melodifestivalen och få representera Sverige i Kiev i maj.

Mer spänning och skandaler väntar längs vägen. Och nästa vecka i Växjö är det Clara Henrys tur att visa framfötterna.

×