David Lindgren, Clara Henry och Hasse Andersson är redo att ta sig an publiken i Malmö. Foto: Jonas Ekströmer/TT
– Jag är lugn, jag är ju på hemmaplan, säger Hasse Andersson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

”Hårdrocks-Hasse” trivs hemma

Förra veckan gjorde hårdrockaren Hasse Andersson succé i Melodifestivalen.
– Min bokare är nerlusad med förfrågningar från alla som vill boka mig till allt från 50-årskalas till rockgalor, säger han.

Det var en munter programledartrio som mötte pressen i Malmö. Det hördes en del kritiska röster efter första avsnittet, men själva gläds de tre åt både tittarsiffror, programmet sågs av 3,2 miljoner tittare, och antalet röster.
– Det känns så himla roligt, jättekul. Vi hade rekord på antalet röster och fick in mycket pengar till radiohjälpen – chefen där kom och tackade för att vi hade varit på hugget, säger Hasse Andersson.

Nu väntar en ny omgång, men att det skulle kännas lugnare, när de hunnit bli lite varmare i kläderna, håller de inte med om. Åtminstone inte alla tre.
– Nä, säger Clara Henry med eftertryck. Jag hade behövt en veckas vila efter första sändningen. Man hade typ söndag eftermiddag men sen måndag morgon kl 9 var det dags igen.
– Grejen är att vi hade så mycket tid inför första avsnittet att plugga. Nu har vi haft kortare tid med manus och så. Men rent kameramässigt känns det bättre, säger David Lindgren.
Men Hasse Andersson – han är lugn.
– Det är kanske för att jag är på hemmaplan, säger han och skrattar.
Hasse tycker att trion har hittat en modell att jobba efter och att var och en har hittat sin roll i produktionen.

Så nu håller ni fast vid de rollerna?
– Ja, i princip. När vi väl fick till det där i Göteborg så fungerade det jättebra. Så det kommer vi att hålla på med så länge det fungerar, sen får vi väl se, säger Hasse Andersson.

Hans insats i förra veckans mellanakt, hårt rockande med Mustasch, har blivit en veritabel succé. Låten Änglahund i hårdrocksversion gick rakt in på första plats på Spotifys Top 50 Virala-lista och har snart spelats 200 000 gånger.
– Hasse kommer att köra sin rocklåt varje vecka, säger David Lindgren men möts av omedelbara protester från Hasse, som ropar nej, nej!
– Varje efterfest i alla fall, kontrar Clara Henry.
– Nä, nu är det slutrockat för denna gången, säger Hasse Andersson.

Efter förra årets Melodifestivalen fick du en massa nya fans hos barnen. Tror du att du får nya fans även denna gång?
– Jag vet inte för jag har varit hemma så lite. Jag såg att det hade kommit lite brev, men du vet, man åker bara hem och byter kläder, säger Hasse Andersson.

Så du har inte fått någon förfrågan från Sweden Rock?
– Min bokare sade att de var nerlusade med förfrågningar, både mejl och telefonsamtal, från alla som vill boka mig till allt från 50-årskalas till rockgalor, så jag vet inte om Sweden Rock är med där. Men jag vet att det är andra velat att jag ska spela tillsammans med Mustasch på olika såna hårdrocksgrejer, säger han och skrattar.

×