Ulrika Knutsdotter kan snart sätta tillbaka vigselringen på fingret. Efter att ha legat i sanden på Gran Canaria i flera veckor är den på väg tillbaka till sin rätta ägare i Svedala.
Bilden på ringen som lades ut i Facebookinlägget.

Får tillbaka sin borttappade vigselring

Svedala Ulrika Knutsdotter trodde att hon förlorat sin vigselring för alltid efter att ha tappat den i sanden på Gran Canaria. Nu har den hittats av en brittisk familj och tack vare deras engagemang, ett Facebookinlägg och inskriptionen Andreas och Ulrika är den snart på väg tillbaka till Svedala.

– Man får tro på godheten och hylla den. Detta är en riktig solskenshistoria och det är sådana här vi behöver när det är så mycket annat elände runtomkring oss, konstaterar Ulrika Knutsdotter som i tisdags kväll fick veta att hennes guldring hittats där hon tappade den.

För tre veckor sedan befann hon sig på Gran Canaria.
– Jag skulle smörja in min son med solkräm och tog av mig ringen. Jag lade den i handduken och när jag skulle ta på den igen var den borta.
– Vi letade och letade men det var absolut omöjligt att hitta den i den svarta lavasanden. Jag var givetvis mycket besviken men tänkte att det inte var så mycket mer att göra åt mitt misstag.

Ulrikas man Andreas Möller gick tillbaka och letade flera gånger men utan resultat. Veckorna gick och i söndags skrev Aftonbladet om en brittisk familj som hittat en guldring på stranden på Gran Canaria. Nu sökte de ringens ägare via Facebook.
– En vän till min mans kusin hade läst artikeln och kom att tänka på oss. Jag har knappt berättat för någon att jag gjort av med min vigselring, fortsätter Ulrika Knutsdotter.
– Det känns häftigt att få tillbaka den igen men jag har fortfarande litet svårt att ta in allt. Det är fantastiskt hur mycket jobb som Julie Dass lagt ner på det här.

Det var i söndags som en brittisk familj badade på samma strand. Deras barn lekte i sanden och plötsligt fick de syn på en guldring. Barnen visade sitt fynd för föräldrarna. Guldringen låg en bit ner i sanden och hade gnistrande hjärtan. Den hade inskriptionen ”Andreas och Ulrika”. På insidan fanns ett datum ingraverat.
Familjen är bosatt på Gran Canaria. Mamman i familjen, Julie Dass, skrev ett Facebookinlägg och efterlyste ringens ägare. För att säkerställa att rätt person hörde av sig valde hon att inte avslöja datumet som var ingraverat på insidan.

Efter att närmare 1000 personer delat inlägget blev det napp. Eftersom Ulrika Knutsdotter kunde berätta vilket datum som hon gifte sig 2009 rådde det ingen tvivel om att ringen fått en ägare.
Julie Dass gjorde inte bara en efterlysning på Facebook utan har kontaktat både hotell och andra personer som kan tänkas veta mer om namnen som hon antog hörde hemma i norra Europa.

Nu ska ringen skickas tillbaka till Ulrika. Det lär bli med värdepost.
– Jag har sagt att jag står för alla kostnader. Jag vill ge hittelön till hela familjen. Något som barnen som hittade den också kan ha glädje av.

Dagens fråga

Cyklar du till jobbet?

Loading ... Loading ...

Tv

×