Simon Erlandsson. ARKIVBILD

Tränaren efter finalförlusten: En väckarklocka

BROTTNING I höstas gick Simon Erlandsson fram som en slåttermaskin på brottarmattan. 22-åringen från BK Pan i Sjöbo blev bland annat klassegrare i tre stora internationella tävlingar. I 2017 års första tävling, den gångna helgens Vättercupen i Huskvarna, fick Erlandsson segersviten bruten.
– Bara bra. En väckarklocka, hävdar Patrik Martinsson, Simons tränare i BK Pan.

I höstas stod Simon Erlandsson inte att stoppa. BK Pans ess vann sin klass i Cup Klippan, Mälarcupen i Västerås och Haparanda Cup.
Men inga träd tillåts växa till himlen.
När Erlandsson öppnade 2017 med att ställa upp i Huskvarna AK:s Grand Prix-tävling Vättercupen, där totalt 91 brottare vägde in, blev han ”bara” tvåa i sin viktklass, 66 kg.
– Men han borde ha vunnit. Simon styrde finalen. Det var lite stolpe-ut med domsluten, tycker Patrik Martinsson.

Simon vann sin pool efter tre övertygande segermatcher, men stötte på patrull i finalen mot norrmannen Håvard Jörgensen.
– I den första perioden var det fullständig dominans från Simons sida och han borde haft en större ledning än de 1-0 han hade. Sedan åkte han på en mara, kom under med 1-4 och ner i parterr och fick där ytterligare två poäng emot sig. Men de två poängen gav domarna norrmännen. Simon reste sig, kom igen och fick in ett fyrapoängskast och ångade på. Norrmannen backade och borde beivrats med passivitetsvarning och mattflykt. Så blev det inte och det är bara att acceptera, säger Patrik Martinsson.
Och lägger till:
– Han vann ju allt 2016. En väckarklocka att han inte vann igen. Men Simon visade han att formen alltjämt är bra. Nu är det bara att se till så att den är det även på SM den första helgen i februari i Söderhamn.

Fler tävlingar före SM blir det inte, men däremot en seriematch på fredag i Ystad. Eller rättare sagt två: Marsvinsholm/Pan möter samma kväll både Björnekulla och Bergania.
I Vättercupen hade BK Pan med även Christoffer Svensson och GP-debuterande Rhohalla Hyadari, trea respektive femma i 59-kilosklassen, där de emellan sig hade Skurups SK:s Anton Holk på fjärdeplatsen.
I 71 kg blev Marsvinsholms Ali Baber fyra.

×